888 Σκουρλέτης: Νέα συνάντηση με ΠΟΕ-ΟΤΑ –Ανοιχτός σε βελτιώσεις εντός Συντάγματος | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σκουρλέτης: Νέα συνάντηση με ΠΟΕ-ΟΤΑ –Ανοιχτός σε βελτιώσεις εντός Συντάγματος

Σκουρλέτης: Νέα συνάντηση με ΠΟΕ-ΟΤΑ –Ανοιχτός σε βελτιώσεις εντός Συντάγματος

Σε νέα συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ αύριο Δευτέρα πρόκειται να επιχειρηθεί να βρεθεί λύση στο θέμα των συμβασιούχων μετά το “όχι” των συνδικαλιστών στην πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιόφωνο 247. Πάντως, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «η πρόταση που έχει κατατεθεί εκ μέρους της ΠΟΕ-ΟΤΑ για αυτόματη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν είναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη» λόγω της σχετικής απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων και την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, προθέτοντας ότι είναι ανοιχτός σε βελτιωτικές προτάσεις: «Οποιαδήποτε πρόταση για βελτίωση της πρότασης του υπουργείου είναι καλοδεχούμενη. Πρέπει,όμως, να κινείται μέσα στα συνταγματικά όρια. Δεν μπορούμε να ζητούμε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Παράλληλα χτύπησε το «καμπανάκι» στους συνδικαλιστές:

-Για τον κίνδυνο άμεσης απόλυσης των συμβασιούχων: «Αν δεν υπάρξει αυτή η ρύθμιση με δεδομένη τη απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα πρέπει οι δήμαρχοι να αρχίσουν να απολύουν, να διακόπτουν τις συμβάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι «έχουμε μόλις μερικές ώρες για να βρούμε λύση».

-Για τον κίνδυνο να ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας με αφορμή και την πρόθεση Μπουτάρη να αναθέσει για τρεις ημέρες σε ιδιώτες την αποκομιδή απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη: «Θα πρέπει να λάβουν καλά υπόψη τους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι με τη στάση τους δημιουργούν άθελα τους τις προϋποθέσεις να παραδοθεί η αποκομιδή απορριμμάτων σε ιδιώτες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών. Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης, τόνισε ότι έχει πει στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ να δυο μαζί το νομοθετικό πλαίσιο για την εξαίρεση « της δυνατότητας της Αυτοδιοίκησης να χρησιμοποιεί ιδιώτες στον τομέα της καθαριότητας… Εμείς δεν θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο στις ιδιωτικές εταιρείες όπως θέλουν άλλα κόμματα. Θέλουμε να διεκδικήσουν αυτοί που εργάζονται σήμερα μόνιμες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ», κατέληξε ο κ Σκουρλέτης.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την απόφαση της ΠΟΠ-ΟΤΑ, που, όπως είπε, έχει στους κόλπους της πολλούς συμβασιούχους, να αναστείλει τις κινητοποιήσεις

Δείτε επίσης

«Ξεφτιλίζει» Τραμπ ο Μπάιντεν: Είναι εντελώς βλάκας

Ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, χαρακτήρισε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *