Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σκουρλέτης: Νέοι κανόνες για συμβασιούχους -Επίθεση σε Μητσοτάκη και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σκουρλέτης: Νέοι κανόνες για συμβασιούχους -Επίθεση σε Μητσοτάκη και ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Με την ψήφο του κ. Μητσοτάκη, η χώρα βυθίζεται στα σκουπίδια» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9FM”. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι ακολουθεί «ανεύθυνη, ανάλγητη και καταστροφική πολιτική» και αναδεικνύεται σε «πρωταθλήτρια υποκρισίας και ανευθυνότητας».

Αναφερόμενος στη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ μίλησε για «παραλυτικές», «αγκυλωτικές» καταστάσεις και «πολιτικές σκοπιμότητες», είπε ότι στους εργαζόμενους το κλίμα δεν είναι το ίδιο και εκτίμησε ότι την Παρασκευή θα έχει λήξει το πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενους στο καθεστώς των συμβασιούχων ανέφερε: “Συμβασιούχοι πάντα θα χρειάζονται, για κάποιους μήνες ειδικότερα, όπως είναι το καλοκαίρι, για την κάλυψη κάποιων έκτακτων αναγκών, αλλά ο διαγωνισμός για το μόνιμο προσωπικό θα καλύψει τις πάγιες και βασικές ανάγκες. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα τεθούν νέοι κανόνες, ένας ορθολογικός τρόπος προσέγγισης της πραγματικότητας”.

Για το αν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στους δήμους, ο κ. Σκουρέτης, δήλωσε: “Υπάρχει. Στους ευαίσθητους χώρους, όπως είναι τα νοσοκομεία και τα σχολεία, γίνεται η αποκομιδή, αυτήν την εικόνα έχω”.

Ο υπουργός Εσωτερικών, εμφανίστηκε επίσης κάθετα αντίθετος στην προοπτκή η αποκομιδή των απορριμάτων να πάει στους ιδιώτες, τονίζοντας: “Από το Σύνταγμα, αλλά και τη λογική της ανταποδοτικότητας, που είναι βασικός σκοπός και πυρήνας του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αποκομιδή δε μπορεί να περιέχει τη λογική του κέρδους. Δε μπορούμε να μπούμε στη λογική της αγοράς και του επιχειρηματικού κέρδους. Άλλωστε είναι κάτι που θα επέφερε την εκτίναξη του κόστους της αποκομιδής. Είδαμε ότι στα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία, όπου η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται από ιδιώτες, δεν είχαμε τις καλύτερες υπηρεσίες, ούτε και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας.”

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Eρχονται 4.155 νέες προσλήψεις μέσα στο Φθινόπωρο

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένονται να γίνουν συνολικά 4.155 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη