Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σκουρλέτης -συμβάσιουχοι: Μοριοδότηση εμπειρίας για όλους αλλά & για ανεργία, πολύτεκνους

Σκουρλέτης -συμβάσιουχοι: Μοριοδότηση εμπειρίας για όλους αλλά & για ανεργία, πολύτεκνους

Τα θέματα της αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους αλλά και της εισόδου ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομέαρχη Εσωτερικών της ΝΔ Μάκη Βορίδη.

Το πρώτο θέμα άνοιξε ο κ. Βορίδης εκφράζοντας την άποψη ότι η τροπολογία Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους είναι αντισυνταγματική και θα καταπέσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο: «Ένας συμβασιούχος που εργάζεται σήμερα λαμβάνει για 24 μήνες προϋπηρεσία 408 μόρια, ενώ η ανώτερη μοριοδότηση για την πενταετή προϋπηρεσία είναι 420 μόρια. Είναι φωτογραφικό για τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Πρόκειται για τακτοποίηση εκλογικής πελατείας. Θα πέσει για λογους ισότητας αυτή η διάταξη. Πάλι τους κοροιδεύεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης. Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί «οι υπόλοιποι που δεν εργαζονται σήμερα δεν μπορούν να πάνε δουλέψουν. Γιατί μόνο αυτοί που πήραν τα οκτάμηνα;», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Παράλληλα χαρακτήρισε τις νέες συμβάσεις «παρατάσεις συμβάσεων, αυτό, δηλαδή, που σας απέρριψε το Ελεγκτικό Συνέδριο». Όσον αφορά την κατασταση έκτακτης ανάγκης λόγω των κινητοποιήσεων, ο κ. Βορίδης είπε χαρακτηριστικά: «Θα σας ρωτήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Γιατί απορρίπτετε τα δίμηνα, τα οκτάμηνα; Γιατί απορρίπτετε η δυνατότητα του αρθρου 61 του Καλλικράτη, αν δήμος το επιθυμεί μπορεί να αναθέσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πλειοψηφία 50% +1 να γίνει αποκομιδή από ιδιώτες; Είστε όμηροι των καταστασεων που εσείς δημιουργήσατε», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Σκουρλέτης: Θέλετε ιδιώτες στην καθαριότητα

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας αφορά όλους και όχι μόνο για αυτούς που εργάζονται σήμερα. Η ανεργία, για παράδειγμα, έχει πολύ περισσότερα μόρια. Υπάρχει επίσης μοριοδότηση για παιδιά, πολύτεκνους κλπ. Επομένως, δεν ευσταθεί το επιχειρημά σας ότι πρόκειται για κλειστό διαγωνισμό», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «πρόκειται για έκτακτη κατάσταση η οποία προέκψε από την απόφαση του ΕΣ» και σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν προχωράει σε παράταση των ήδη υφιστάμενων συμβάσεων: «Δεν πρόκειται για παραταση προκειται για νέες συμβάσεις. Προβλέπει δυνητικά την δημιουργία οργανικών θέσεων, δεν υποχρεώνει τους δημάρχους», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε την τροπολογία της ΝΔ για την καταβολή των δεδουλευμένων «τζάμπα μαγκιά», μιας και, όπως είπε «η απόφαση για τα δεδουλευμένα θα ληφθεί από το Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδριου. Εσείς κάνετε τους τζάμπα μάγκες με τη δική σας τροπολογία», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Δείτε επίσης

700 προσλήψεις νοσηλευτών στον ΕΟΔΥ

Προσλήψεις νοσηλευτών στις Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοινώνονται με κοινή απόφαση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη