888 Σκουρλέτης: Χρειάζεται συνολικός ανασχεδιασμός της πόλης | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκουρλέτης: Χρειάζεται συνολικός ανασχεδιασμός της πόλης

Σκουρλέτης: Χρειάζεται συνολικός ανασχεδιασμός της πόλης

Είναι αναγκαίο να υπάρξει πολιτική βούληση για σύγκρουση με συμφέροντα ώστε να προχωρήσει ο ανασχεδιασμός στο Μάτι και σε άλλες ανάλογες περιοχές, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του έξω από το δημαρχείο Ραφήνας, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον δήμαρχο, Ευάγγελο Μπουρνούς, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου.

«Χρειάζεται συνολικός ανασχεδιασμός της πόλης. Αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν θα είναι σαν να υπογράφουμε ένα ανοιχτό συμβόλαιο ότι κάποια στιγμή θα ξανασυμβούν τα ίδια» υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Χρειάζεται αποφασιστικότητα. Πρέπει να υπάρξουν κοινόχρηστοι χώροι, να ανοίξουν δρόμοι και η πρόσβαση προς τις παραλίες. Αυτό σημαίνει και πολιτική βούληση και σύγκρουση με συγκεκριμένα συμφέροντα».

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, αυτό είναι ευθύνη κυρίως της κυβέρνησης, «αλλά χρειάζεται ένα μέτωπο κοινωνικό, από την τοπική αυτοδιοίκηση, από τοπικές δυνάμεις, ώστε να μπορέσουμε αυτές τις διαχρονικές παθογένειες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα να τις πατάξουμε και να μπορέσουμε να βάλουμε σε υγιείς βάσεις».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση συζητήθηκε η ενίσχυση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου τόσο οικονομικά, όσο και σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού. Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε ότι με χθεσινή τροπολογία δίνεται η δυνατότητα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, να υπάρχει άμεση απόσπαση προσωπικού από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα στις ειδικότητες που υπάρχει άμεση ανάγκη στον δήμο και τα έξοδα της μισθοδοσίας τα αναλαμβάνει ο φορέας προέλευσης. Επίσης, το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τον δήμο για την ενίσχυσή του με συμβασιούχους από δύο έως οκτώ μήνες, κατόπιν σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Π. Φιλίππου: Σταμάτησε ο καθαρισμός των ρεμάτων λόγω ύπαρξης αυθαιρέτων

Ο κ. Φιλίππου από την πλευρά του ανέφερε ότι από χθες συνεργεία του στρατού και της Περιφέρειας Αττικής άρχισαν να καθαρίζουν τα ρέματα της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο, σε τέσσερα από αυτά οι εργασίες σταμάτησαν εξαιτίας της ύπαρξης αυθαίρετων κατασκευών μέσα σε αυτά. Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής επεσήμανε την ανάγκη να απλοποιηθούν οι διαδικασίες «ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε, γιατί με το ισχύον γραφειοκρατικό καθεστώς παίρνει πολύ χρόνο».

Επίσης, μίλησε για τη χθεσινή απόφαση της Περιφέρειας να τακτοποιηθούν τα καμένα οχήματα και να διαγράφονται αυτόματα από το μητρώο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για να απαλλαγούν οι ιδιοκτήτες τους άμεσα από τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια και ΚΤΕΟ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, μιλώντας για το αν υπήρξε σχέδιο εκκένωσης της περιοχής, σημείωσε ότι η αναζήτηση ευθυνών πρέπει να υπάρξει, ωστόσο επειδή προέχει «η πόλη να σηκωθεί ψηλά», ο ίδιος θα μιλήσει σε 20 ημέρες. Διευκρίνισε ότι ο δήμος έχει ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες, ωστόσο τόνισε ότι ακόμα και αν είχε υλοποιηθεί η εκκένωση, αυτό δεν σημαίνει ότι και δεν θα θρηνούσαμε ζωές.

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης: “Εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος ο Τσίπρας γιατί η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη”

Χαστούκι για τον κ. Τσίπρα” χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τη φυγή …