888 Σκούρα Χρώματα στον Τοίχο; Χρησιμοποιήστε τα Σωστά! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Σκούρα Χρώματα στον Τοίχο; Χρησιμοποιήστε τα Σωστά!

Σκούρα Χρώματα στον Τοίχο; Χρησιμοποιήστε τα Σωστά!

Αν παρακολουθείτε τις τάσεις στο χώρο της διακόσμησης, ίσως ήδη γνωρίζετε πως οι τοίχοι με σκούρα χρώματα είναι της μόδας. Κουζίνες, τραπεζαρίες και καθιστικά είναι βαμμένα σε σκούρες αποχρώσεις του γκρι, μπλε ή ακόμα και του μαύρου.

Τα σκούρα χρώματα είναι τολμηρά, δίνουν ιδιαίτερα δραματικό τόνο στον χώρο σας και σίγουρα το αποτέλεσμα μπορεί να σας ανταμείψει. Έχουν όμως και μια «σκοτεινή» πλευρά: οι σκούρες αποχρώσεις, αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μικρός και μουντός. Επίσης ζεσταίνονται εύκολα όταν πέφτει πάνω τους ο ήλιος, κάτι που κάνει το χρώμα τους να εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου. Τέλος, οποιαδήποτε ατέλεια είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτη και είναι δυσκολότερο να τους βάψετε σε ανοιχτό χρώμα αν αλλάξετε γνώμη.

Φυσικά, τα θετικά είναι πολλά και τα αρνητικά δεν πρέπει να σας αποτρέψουν, γιατί υπάρχουν πάντα τρόποι για να αποφύγετε τα παραπάνω προβλήματα!

Το μέγεθος δεν έχει σημασία Μην αφήσετε το μέγεθος του δωματίου σας να σας σταματήσει απ’ το να χρησιμοποιήσετε σκούρα χρώματα. Τα χρώματα αυτά «θολώνουν» τις ακμές των τοίχων και δημιουργούν την οφθαλμαπάτη πως το δωμάτιο «δεν τελειώνει» και πως «απλώνεται». Χρησιμοποιήστε τα σε συνδυασμό με ανοιχτά έπιπλα και λινά για να φέρετε την ισορροπία στον χώρο.

Μην αφήσετε το μέγεθος του δωματίου σας να σας σταματήσει απ’ το να χρησιμοποιήσετε σκούρα χρώματα.

Προσθέστε «πινελιές» για να δώσετε διαστάσεις Τα φωτεινά χρώματα σε ένα σκούρο περιβάλλον συχνά ξεγελάνε το μάτι και κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Είτε πρόκειται για μια χρωματιστή καρέκλα, είστε για ένα μαξιλάρι, προσθέστε μερικές φωτεινότερες πινελιές. Αυτό θα κλέψει την προσοχή και θα κάνει τους τοίχους να είναι λιγότερο ορατοί και να λειτουργούν ως σκηνικό που αγκαλιάζει τα φωτεινά χρώματα.

Προσθέστε μερικές φωτεινότερες πινελιές.

Χαμηλό ταβάνι; Μην ξεχνάτε το σοβατεπί Όταν χρησιμοποιείτε σκούρα χρώματα και το ταβάνι σας είναι χαμηλό, μην ξεχάσετε να βάψετε και το σοβατεπί το ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Ουσιαστικά, αυτό που κάνετε είναι να το «κρύψετε» και να δώσετε την αίσθηση πως ο τοίχος είναι ψηλότερος. Αν θέλετε να δώσετε και βάθος, βάλτε έναν καθρέπτη απέναντι από τον τοίχο!

Μην ξεχάσετε να βάψετε και το σοβατεπί το ίδιο χρώμα με τους τοίχους.

Ξεκινήστε με μικρούς χώρους Βρείτε μια σχετικά σκούρα απόχρωση που μπορεί παράλληλα να λειτουργήσει και ως ουδέτερη, ανάλογα με τον φωτισμό. Αν σας αρέσουν τα σκούρα χρώματα, ξεκινήστε βάφοντας ένα μικρό δωμάτιο το οποίο θα λειτουργήσει ως «κόσμημα» του σπιτιού σας!

Ξεκινήστε βάφοντας ένα μικρό δωμάτιο.

Διαβάστε ακόμα:

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Έτσι Πρέπει να Φροντίζετε τα Ξύλινα Πατώματα του Σπιτιού σας

Τέλος στο ταλαιπωρημένο, γδαρμένο ξύλινο πάτωμα. Γιατί όλοι λατρεύουμε το ξύλινο πάτωμα; Μα γιατί είναι …