Σκρέκας: Επενδύσεις 44 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 για την ενεργειακή μετάβαση


Μέχρι το 2030 θα γίνουν επενδύσεις ύψους 40 δισ. ευρώ στον τομέα της πράσινης ενέργειας, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου Regional Growth Conference με θέμα «Καινοτομία, Τεχνολογία και Επιχειρηματικότητα» στην Πάτρα.

«Συζητάμε για επενδύσεις της τάξης των 44 δισ. ευρώ μέχρι το 2030, για να μπορέσουμε να πετύχουμε την ενεργειακή μετάβαση της χώρας και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξουμε και να συμβάλουμε στους ευρωπαϊκούς στόχους, ώστε η Ευρώπη να μειώσει το 2030 τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 55%, οι οποίες ενοχοποιούνται για την μεταβολή του κλίματος στον πλανήτη και άρα της κλιματικής κρίσης» επισήμανε ο κ. Σκρέκας.

Όπως πρόσθεσε, «μέσα από τις επενδύσεις θα γίνει ό,τι χρειάζεται, όπως αναβάθμιση των ηλεκτρικών δικτύων και συστήματα αποθήκευσης, είτε με μπαταρίες είτε με αντλησιοταμίευση, για να έλθει η ανάπτυξη, διότι πάρα πολλά από αυτά τα έργα, θα δημιουργήσουν κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια πολλές θέσεις εργασίας».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση