888 Σκόπια: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης της Αχρίδας απειλείται με φυλακή για 8η φορά | Kontasas
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Σκόπια: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης της Αχρίδας απειλείται με φυλακή για 8η φορά

Σκόπια: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης της Αχρίδας απειλείται με φυλακή για 8η φορά

«Ο αρχιεπίσκοπος Γιοβάν απειλείται με φυλάκιση για όγδοη φορά», γράφει το δημοσίευμα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας και Μητροπολίτης Σκοπίων Ιωάννης (Γιοβάν) θα μπορούσε για όγδοη φορά να καταλήξει στη φυλακή για την υπόθεση τη λεγόμενη «των σχισματικών» όπως αναφέρει η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδας, λόγω του ότι το Ανώτατο Δικαστήριο πιθανότατα έκανε λάθος στους υπολογισμούς κατά τη λήψη της τελικής απόφασης για την καταδίκη του.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το δικαστήριο των καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών, ενώ αποφυλακίσθηκε όταν συμπλήρωσε τα δύο χρόνια και δύο μήνες, άρα, υπολείπονται άλλοι τέσσερις μήνες!

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Αρχιεπίσκοπου Ιωάννη, δήλωσε ότι ο πελάτης του θα μπορούσε θεωρητικά να κλεισθεί και πάλι στη φυλακή, αλλά όπως ο ίδιος λέει, είναι πρακτικά και νομικά αδύνατο.

Ο δημοσιογράφος Ζόραν Βογιαρόφσκι χαρακτήρισε τη δίκη του Αρχιεπισκόπου Γιοβάν Βρανισκόφσκι ότι ήταν παράλογη γιατί όπως λέει, οι κατηγορίες περί «ξεπλύματος χρήματος είναι ανύπαρκτες με ανύπαρκτα χρήματα». Ο κατατρεγμός του είχε καθαρά πολιτικά κίνητρα από το καθεστώς του Νίκολα Γκρούεφσκι. (plusinfo.mk)

echedoros-a.gr

Δείτε επίσης

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από το Λασίθι και το Ηράκλειο, επιχειρεί περίπου από τις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *