Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Σοκ στο Πεντάγωνο: «Ευάλωτα σε χάκερς» κρίσιμα οπλικά συστήματα των ΗΠΑ

Σοκ στο Πεντάγωνο: «Ευάλωτα σε χάκερς» κρίσιμα οπλικά συστήματα των ΗΠΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου για πολλά ιδιαίτερα εξελιγμένα οπλικά συστήματα των ΗΠΑ έκρουσε παρατηρητήριο της αμερικανικής κυβέρνησης, κατηγορώντας το Πεντάγωνο ότι δεν δίνει τη δέουσα προσοχή σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας.

Συγκεκριμένα, έκθεση του Γραφείου Λογοδοσίας την Κυβέρνησης των ΗΠΑ, ανέφερε ότι το υπουργείο Άμυνας δεν έχει ασχοληθεί με την κυβερνοασφάλεια των οπλικών συστημάτων και ότι μόλις τα τελευταία χρόνια οι αρμόδιοι τρέχουν και δεν φθάνουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ασφαλείας.

Ακόμα χειρότερα, η έκθεση υπογραμμίζει ότι βρέθηκαν δεκάδες κενά ασφαλείας σε οπλικά συστήματα (χωρίς να τα αναφέρει, καθώς είναι απόρρητα) και σημειώνει ότι το Πεντάγωνο «κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει ιδέα για το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το γραφείο έκανε δοκιμές σε διάφορα οπλικά συστήματα και κατόρθωσε με σχετικά απλά εργαλεία και τεχνικές να αποκτήσει τον έλεγχό τους, σχεδόν χωρίς να γίνει αντιληπτό, λόγω αδύναμων κωδικών και μη κρυπτογραφημέων επικοινωνιών.

Το γραφείο αναφέρει ότι οι δοκιμαστές του μπορούν σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθούν τους χειριστές των όπλων, ενώ σε κάποια φάση τους τρόλαραν βγάζοντας στις οθόνες τους μήνυμα που τους ζητούσε να ρίξουν… κέρματα για να συνεχίσουν να δουλεύουν.

Όσο για την ασφάλεια των δεδομένων, οι ειδικοί του γραφείου υπέκλεψαν 100 gigabytes υλικού, χωρίς κανείς να τους πάρει χαμπάρι, ενώ ακόμα και στο ζήτημα του «κλεισίματος» των κενών ασφαλείας παρουσιάστηκαν προβλήματα.

Μετά τα θλιβερά αποτελέσματα των ελέγχων, το γραφείο κάλεσε το Πεντάγωνο να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας για να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Πηγή

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΒΟΜΒΑ από τον Δεξιότατο Μενέντεζ…!!! «Η σχέση Τραμπ-Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο»…!

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ «χτύπησε» ξανά τη Δευτέρα με σκληρού περιεχομένου επιστολή, απαιτώντας από το …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη