Κόσμος

Μακρόν: Εργαζόμαστε για την απελευθέρωση των Γάλλων ομήρων της Χαμάς

Την «αποφασιστικότητά» του να επιτύχει την απελευθέρωση των Γάλλων ομήρων που κρατά η Χαμάς, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς κανείς Γάλλος πολίτης δεν ήταν μεταξύ των ομήρων που απελευθερώθηκαν σήμερα Παρασκευή (24/11)  στο πλαίσιο της συμφωνίας Χαμάς και Ισραήλ. 

 

Παράλληλα, ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε σήμερα την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων από τη Χαμάς.

«Χαιρετίζω την απελευθέρωση μιας πρώτης ομάδας ομήρων. Ιδιαίτερες σκέψεις για τους Γάλλους ομήρους και τις οικογένειές τους. Μπορούν να υπολογίζουν στην αποφασιστικότητά μας», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος στην πλατφόρμα Χ.

«Συνεχίζουμε να κινητοποιούμαστε στο πλευρό των διαμεσολαβητών για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση όλων», πρόσθεσε.

Το γαλλικό ΥΠΕΞ χαιρετίζει την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων

Νωρίτερα, και το γαλλικό ΥΠΕΞ χαιρέτισε την απελευθέρωση μιας πρώτης ομάδας 24 ομήρων από τη Χαμάς και την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Παρίσι εξακολουθεί «να κινητοποιείται για την απελευθέρωση Γάλλων ομήρων στο πλαίσιο της συμφωνίας που εφαρμόζεται», η απελευθέρωση «όλων των συμπατριωτών μας είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη Γαλλία, και εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να την επιτύχουμε», τόνισε σε ανακοίνωση το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα χαιρέτισε «τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Κατάρ, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, που κατέστησαν δυνατή την επίτευξη αυτής της συμφωνίας».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock