ΕνημέρωσηΠολιτική

Φορολογικό νομοσχέδιο: Στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός την Τετάρτη

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα μιλήσει αύριο, Τετάρτη (6/12) στις 11:00 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα συζητηθεί το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Υπενθυμίζεται πως, το σχέδιο νόμου κατατέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (29/12) στη Βουλή, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει την υποχρεωτική ανάρτηση εσόδων και δαπανών στο MyData εντός του 2024, την απαγόρευση της χρήσης μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων και θεσπίζει νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ταυτόχρονα, αυξάνονται τα πρόστιμα για τη χρήση μετρητών σε συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, σε ποσό διπλάσιο της συναλλαγής, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη ρύθμιση της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ενώ προβλέπει διακοπή συνεργασίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων με παραβάτες λαθρεμπορίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock