Σοφιανός: Η πολιτική που εναποθέτει τα κυριαρχικά δικαιώματα στις ΗΠΑ έχει αποτύχει

«Τα μεγάλα λόγια για τη “νέα εποχή” με την εκλογή Μπάιντεν τα έχουμε ξανακούσει και σε προηγούμενες εναλλαγές», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1».

Όπως πρόσθεσε, στη χώρα μας και η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση έκαναν μεγάλες δουλειές με τον Τραμπ και δεν μπορούν σήμερα να τον ρίχνουν στο πυρ το εξώτερο. Ο Ν. Σοφιανός υπενθύμισε πως με την κυβέρνηση Τραμπ υπεγράφη η ελληνοαμερικανική συμφωνία, έγινε πολυετής σχεδιαζόμενη ανανέωση των βάσεων στη χώρα μας, δόθηκαν και νέες βάσεις, υπεγράφη η ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών κ.ά.

Για τη χώρα μας δεν αλλάζει κάτι με την εκλογή του Μπάιντεν, καθώς η πολιτική των ΗΠΑ έχει βάθος, θεωρεί την Τουρκία στρατηγικό σύμμαχο και η πολιτική που ακουμπά την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ και τους σχεδιασμούς τους έχει αποτύχει. Δεν μπορούμε να παίζουμε τα παιχνίδια των Αμερικανών, να στέλνουμε στρατεύματα έξω από τα σύνορα, «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία, στρατεύματα στο Μάλι και να πληρώνουμε δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που δεν διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση