ΕνημέρωσηΟικονομία

Σπουδές στο Λιανικό Εμπόριο: Νέος κλάδος επαγγελματικής κατάρτισης

Το Λιανικό Εμπόριο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Ένας κλάδος που μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες καριέρας και επαγγελματικής αποκατάστασης μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιλογών, χωρίς αποκλεισμούς.

Αντίθετα, εκείνοι που θέλουν να προχωρήσουν στο Λιανικό Εμπόριο, εκείνοι που θέλουν να χτίσουν μία καριέρα μπορούν να το προσπαθήσουν, μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις προϋποθέσεις και να ορίσουν τα θεμέλια μίας καριέρας στον τομέα που τους ενδιαφέρει.

Αυτό που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στη χώρα μας, είναι οι σπουδές στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου. Ένας νέος άνθρωπος που ενδιαφέρεται να ακολουθήσει το αντικείμενο αυτό, μέχρι σήμερα, είχε δύο επιλογές: Είτε της θεωρητικής εκπαίδευσης σε ένα ευρύτερο αντικείμενο – όπως οι οικονομικές σπουδές – είτε της «απευθείας» πρακτικής εξάσκησης, που λειτουργεί ως ενός είδους μαθητείας, ώστε, ουσιαστικά να «μάθει τη δουλειά» στην πράξη.

Το γεγονός αυτό, πολλές φορές αποκλείει εκ των πραγμάτων από την αγορά εργασίας νέους που δεν διαθέτουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία. Παράλληλα όμως, μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και αποτρεπτικά για όσους θέλουν να επιλέξουν μια καριέρα στο Λιανεμπόριο, αλλά θέλουν επίσης και να σπουδάσουν το αντικείμενο.

Διότι οι σπουδές, η Εκπαίδευση πάνω σε ένα αντικείμενο προσφέρει τις απαραίτητες θεωρητικές βάσεις, προσφέρει τα εφόδια για εκείνους που θέλουν να ξεκινήσουν από την αρχή και να προχωρήσουν με σταθερά, ανοδικά βήματα.

Σπουδές στο Λιανικό Εμπόριο από τη Lidl Ελλάς και το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας

Το σημαντικό αυτό κενό στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου αλλά και στην Εκπαίδευση της χώρας μας, έρχεται να καλύψει η πρωτοβουλία της Lidl Hellas και του Ελληνογερμανικου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου . Πρόκειται για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «Lidl UP: Learn & Work» που ουσιαστικά συνδυάζει διττή εκπαίδευση και προσφέρει σε όσους το επιλέξουν τόσο θεωρητική όσο και επαγγελματική κατάρτιση στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου.

Το Lidl UP: Learn & Work είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης όπου οι σπουδαστές/στριες θα αποφοιτήσουν ως Στελέχη Λιανικού Εμπορίου, έχοντας την ευκαιρία να διδαχθούν από έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη της αγοράς τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας του δημόσιου Πειραματικού Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας όσο και στα καταστήματα της Lidl Ελλάς. Διότι αυτό το πρόγραμμα σπουδών είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πραγματική εργασία, τον πραγματικό κόσμο της αγοράς, ενισχύοντας παράλληλα τα στελέχη του με τις απαραίτητες θεωρητικές βάσεις που χρειάζονται ώστε να μπορούν, από την πρώτη στιγμή, να διαχειρίζονται περίπλοκες καταστάσεις που απαιτούν γνώση και αποφασιστικότητα.

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο οι νέοι και οι νέες, που θα επιλέξουν να σπουδάσουν στο δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου, με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να υπογράψουν σύμβαση εργασίας (πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου) ως Υποδιευθυντές/ Υποδιευθύντριες σε ένα από τα καταστήματα της Lidl Hellas, ενώ θα έχουν λάβει πτυχίο τίτλου σπουδών επιπέδου Ι.Ε.Κ., αναγνωρισμένο στην Ελλάδα μετά από εξετάσεις στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Κατά τα δύο χρόνια που διαρκεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι σπουδαστές θα εργάζονται στα καταστήματα της αλυσίδας Lidl Ελλάς, συνδυάζοντας θεωρία και πραγματική, έμμισθη εργασιακή εμπειρία, κατά μέσο όρο, ως εξής: Δύο με τρεις ημέρες την εβδομάδα θα παρακολουθούν τα θεωρητικά Μαθήματα και Εργαστήρια της Ειδικότητάς τους στο δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας και τις άλλες δύο με τρεις ημέρες θα εργάζονται σε Κατάστημα Lidl Ελλάς στην Αττική, ακολουθώντας το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης του Υποδιευθυντή/ντριας Καταστήματος.

Τι παρέχει το Lidl UP: Learn & Work στους σπουδαστές/στριες

Αξίζει να σταθούμε προσεκτικά στις συγκεκριμένες παροχές του Lidl UP: Learn & Work σε όλη την διάρκεια του προγράμματος προς τους σπουδαστές/στριες που θα επιλεγούν να το παρακολουθήσουν.

– Μηνιαίος Μισθός, που ανέρχεται σε 510€ κατά το 1ο έτος της διάρκειας του προγράμματος και σε 585€ κατά το 2ο έτος, που απαιτείται για την ολοκλήρωση των σπουδών). Άρα μιλάμε για σπουδές με μισθό!

– Πλήρη ασφάλιση και ένσημα. Αν και εκ του νόμου η Lidl Ελλάς υποχρεώνεται να καταβάλλει μισά ένσημα (καθώς ο σπουδαστής/στρια θα είναι τις μισές μέρες στο κατάστημα, η εταιρεία προχωρά σε πλήρη ασφάλιση και ένσημα.

– Ιδιωτική ιατρική ασφάλιση.

– Διατακτικές τροφίμων.

– Κάρτα Απεριορίστων Διαδρομών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

– Ένα Laptop.

Ποιοι μπορούν να παρακολουθήσουν το Lidl UP: Learn & Work

Το πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work μπορούν να παρακολουθήσουν πρακτικά όλοι όσοι ενδιαφέρονται για μία καριέρα στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε Τελειόφοιτους και Απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό ή Τεχνικό Λύκειο), οι οποίοι δεν χρειάζεται να έχουν προϋπηρεσία, ενώ αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι να γνωρίζουν αγγλικά σε πολύ καλό επίπεδο (Β2).

Οι Διευθυντές Καταστημάτων και όλα τα Στελέχη της Lidl Ελλάς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν εκπαιδευτεί ως «Εκπαιδευτές Ενηλίκων». Αιτήσεις υποψηφίων σπουδαστών γίνονται δεκτές μέχρι τις 27/10 και το πρώτο τμήμα ανοίγει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2021.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως είναι η Lidl Ελλάς που πρώτη αντιλήφθηκε αυτό το κενό στην Εκπαίδευση και το Λιανεμπόριο στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας δράση. Πρόκειται για την εταιρεία που έχει βραβευτεί ως Κορυφαίος Εργοδότης (Top Employer) επί πέντε συναπτά έτη και ανακηρύχθηκε «Νο 1 Εργοδότης Επιλογής» για το 2020, βάσει έρευνας του kariera.gr σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε νέους/ες 21-40 ετών. Με το Lidl UP: Learn & Work, η Lidl Ελλάς φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει τα Στελέχη Λιανικού Εμπορίου του αύριο, που επιθυμούν να εξελιχθούν χωρίς όρια, με θέληση και όρεξη για μάθηση.

Θέλει να δώσει στους νέους και τις νέες της χώρας μας την ευκαιρία να ακολουθήσουν την καριέρα που ονειρεύονται, ξεκινώντας με τις καλύτερες βάσεις, με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock