Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σπυράκη -Πλεόνασμα: Εφάπαξ βοήθημα σε ανέργους και έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

Σπυράκη -Πλεόνασμα: Εφάπαξ βοήθημα σε ανέργους και έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας, ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, στην πρώτη της ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες. Υπογράμμισε ότι καθημερινά, απειλείται ο πολίτης και πρόσθεσε ότι «περιμένουμε αύριο από τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, να απολογηθεί γι αυτή την κατάσταση».

Εξηγώντας τη θέση της, είπε ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα είναι ελεύθεροι με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Ειδικότερα η κ. Σπυράκη, σημείωσε στην ενημέρωση της:

Α. Για την ανομία και τις ευθύνες της Κυβέρνησης

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας. Καθημερινά απειλείται ο απλός, ο πιο αδύναμος πολίτης. Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα, αύριο στη Βουλή, να έρθει και να απολογηθεί γι’ αυτές.

Υπάρχουν μια σειρά θέματα επί των οποίων ο κ. Τσίπρας καλείται αύριο να απολογηθεί στη Βουλή. Υπάρχουν βασικά θέματα ανομίας σε ολόκληρη τη χώρα. Υπάρχουν εγκληματικές πράξεις που βασίζονται στο γεγονός ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κακούργημα αυτήν την ώρα – με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου – είναι ελεύθεροι. Υπάρχει μια δραστηριότητα ανομίας η οποία πρέπει να σταματήσει.

Έχουμε υπόψη μας και το πρόσφατο περιστατικό στην Πεύκη, όπου οι αστυνομικοί κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί. Όπως έχουμε υπόψη μας και το περιστατικό της συνταξιούχου, που «σιδέρωσαν» κρατούμενοι που βρέθηκαν ελεύθεροι από το νόμο Παρασκευόπουλου. Οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα κάθε μέρα στις πόλεις και στην ύπαιθρο.

Β. Για την ομολογία Χουλιαράκη ότι συνειδητά η Κυβέρνηση επιβαρύνει τους έντιμους και συνεπείς φορολογούμενους

Θα ήθελα να σχολιάσω μια δήλωση του κ. Χουλιαράκη. Επιτέλους, η Κυβέρνηση είπε και σε κάτι αλήθεια. Ο κ. Χουλιαράκης είπε επί λέξει: «Ήταν συνειδητή η επιλογή μας να επιβαρύνουμε κυρίως τους έντιμους και συνεπείς φορολογούμενους της μεσαίας τάξης και τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους και είναι παντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή. Μπορεί, όμως, να αρχίσει ας πούμε από τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, με τον οποίον παραδόξως ουδείς ασχολείται.

Γ. Για τη Siemens και τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Στο κομμάτι της Siemens, κατανοούμε την απέλπιδα προσπάθεια της Κυβέρνησης να επαναλαμβάνει πληκτικά, τα τελευταία 9 χρόνια, τη συκοφαντία κατά του κ. Μητσοτάκη. Όμως, θα ήθελα να διαβάσω από την κατάθεση της κυρίας Τσακάλου επί λέξει: «Τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης». Και, όπως ξέρετε, η κυρία Τσακάλου ήταν υποψήφια του ΛΑΟΣ. Αλλά και μιας και μιλάμε για τη Siemens, θα ήθελα απλώς να ρωτήσω εάν γνωρίζετε αν έχει προωθήσει η Κυβέρνηση την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και με τι τον αντικατέστησε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κ. Αυγενάκη, είναι νομίζω σαφές ότι ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος έχει προαναγγείλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι βλέπουμε πολύ συχνά στη δημοσιότητα υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Δ. Για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το υπερπλεόνασμα

Το υπερπλεόνασμα είναι ένα προϊόν υπερφορολόγησης, ένα προϊόν στάσης πληρωμών, ένα προϊόν μέτρων μιας απόδοσης. Όμως, εφόσον υπάρχει το υπερπλεόνασμα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κ.Ο. καθόρισε σαφώς την πρότασή μας. Η πρότασή μας – επαναλαμβάνω επί λέξει αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης – έχει ως εξής: «Εφάπαξ βοήθημα σε όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ. Και έκπτωση σε όλους τους πολίτες που κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ». Η Νέα Δημοκρατία – το προαναγγέλλω αυτό σήμερα – αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το θέμα αυτό και καλεί την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί. Συμφωνεί ή διαφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους;

Η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Λέμε ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί σε όλους. Από εκεί και πέρα, τα χαρακτηριστικά αυτής της πρωτοβουλίας θα τα δείτε όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει πρωτοβουλία. Το ερώτημα που θέτουμε προς την Κυβέρνηση είναι αν συμφωνεί ή όχι με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ε. Για τη δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων σε συμπολίτες μας με χρόνια σοβαρές παθήσεις

Είναι σαφές ότι η πρόταση του κ. Μητσοτάκη είναι απολύτως κοστολογημένη, είναι απολύτως μελετημένη και κυρίως είναι απαραίτητη για τους ανθρώπους που υποφέρουν και δεν τυγχάνουν φροντίδας. Χαιρόμαστε που το Υπουργείο Υγείας παραδέχεται πως είναι μια πρόταση, που θα αντιμετωπίσει το πολύ μεγάλο πρόβλημα μου αντιμετωπίζουν σήμερα οι καρκινοπαθείς.

Όσο για αυτά που υποστηρίζει ο αρμόδιος Υπουργός, ο ίδιος παραδέχεται ότι αυτό συμβαίνει μόνο από ένα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Από ένα. Εμείς μιλάμε για μια κατάσταση που θα αφορά όλους. Όχι μόνο τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο και δίνουν τη μάχη κατά της νόσου, αλλά και τα πρόσωπα τα οποία έχουν ειδικά προβλήματα.

ΣΤ. Για τον κ. Μουζάλα και τα ευρωπαϊκά κονδύλια

Γίνεται σοβαρή κριτική για τις επιδόσεις του κ. Μουζάλα. Και αυτό όχι μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά από την Κομισιόν, από τον αρμόδιο Αντιπρόεδρο τον κ. Τίμερμανς, ο οποίος, στην πραγματικότητα – όπως και ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο αρμόδιος Τομεάρχης – έθεσε μια απλή και αμείλικτη ερώτηση: Γιατί ο κ. Μουζάλας δεν αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα. Είναι μια ερώτηση που ακόμα δεν έχει απαντηθεί από την Κυβέρνηση.

Ζ. Για τις δηλώσεις του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα

Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε χθες στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο των δηλώσεών του, οι οποίες είναι σε προφανή αναντιστοιχία με τον τίτλο σχετικού δημοσιεύματος. Ο κ. Τζιτζικώστας έχει δώσει αυτές τις δηλώσεις του αναλυτικά, υπάρχουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και παντού, αν ανατρέξετε σε αυτές θα δείτε το ακριβές περιεχόμενό τους.

Η. Για την αδειοδότηση των καναλιών

Είναι απαραίτητο όλοι οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν ότι όσοι θέλουν να έχουν άδεια καναλάρχη θα πρέπει πρώτα, κυρίως, πρωτίστως, προληπτικά, να μας παρουσιάσουν την προέλευση των χρημάτων τους.

Θ. Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας

Από χθες, ο κ. Κώστας Καραμανλής, ο αρμόδιος Τομεάρχης, παρουσίασε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το χάος στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μετρό. Είναι πράγματι μια εικόνα τριτοκοσμικής χώρας και όχι χώρας που ανήκει στην Ε.Ε. Η ανικανότητα της Κυβέρνησης προσβάλλει κυρίως τους πιο αδύναμους πολίτες, γιατί είναι εκείνοι οι οποίοι στέκονται στις ουρές και περιμένουν να πάρουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο προκειμένου να μετακινηθούν. Η ευθύνη για το χειρισμό ανήκει εξ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση.

Ι. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας η εκρίζωση της φτώχειας

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό Κόμμα, που βασικό της πολιτικό άξονα έχει την εκρίζωση της φτώχειας. Η εκρίζωση της φτώχειας έρχεται μέσα από τη στήριξη των πλέον αδύναμων. Είμαστε το Κόμμα που θέσπισε στην Ελλάδα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, όπως ξέρετε. Και ήδη χθες ο κ. Μητσοτάκης, από τα Ιωάννινα, μίλησε για μια συνολική δαπάνη 1 δις σε ό,τι αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Όμως, δεν πιστεύουμε ότι η εκρίζωση της φτώχειας γίνεται με επιδόματα. Πιστεύουμε ότι η εκρίζωση της φτώχειας γίνεται με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Θέσεων εργασίας βιώσιμων. Θέσεων εργασίας με καλό μισθό. Θέσεων εργασίας που θα αφορούν σε όλους τους πολίτες με δεξιότητες και μόρφωση. Και σε όλους τους πολίτες που θέλουν να μετεκπαιδευτούν και να μπουν στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμά μας το παρουσίασε χθες ο Πρόεδρος και σας παραπέμπω σε αυτό.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για τους 3.000 ανέργους με 100% επιδότηση

Από σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 στις 13:00 αρχίζουν οι αιτήσεις εργοδοτών για το νέο «ειδικό πρόγραμμα προεργασίας για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη