Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Σρι Λάνκα: Η Ίντερπολ στέλνει ειδική ομάδα ερευνητών στην περιοχή για να συνδράμει στην έρευνα

Σρι Λάνκα: Η Ίντερπολ στέλνει ειδική ομάδα ερευνητών στην περιοχή για να συνδράμει στην έρευνα

Με ανακοίνωση της η Ιντερπόλ που έκανε τη Δευτέρα, θα αναπτύξει ειδική ομάδα στην Σρι Λάνκα, με σκοπό τη διερεύνηση της υπόθεσης με τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της περιοχής.

Ειδική ομάδα της Ιντερπόλ θα ερευνήσει την αιματηρή επίθεση την Κυριακή στη Σρι Λάνκα που κόστισε τη ζωή σε περίπου 300 ανθρώπους.

«Η INTERPOL αναπτύσσει ομάδα στη Σρι Λάνκα για να βοηθήσει τις εθνικές αρχές να ερευνήσουν τη σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και ξενοδοχεία που άφησαν περίπου 300 νεκρούς και περίπου 500 τραυματίες», δήλωσε ο διεθνής οργανισμός για την παγκόσμια αστυνομική συνεργασία.

Ειδικοί στην «εξέταση στον τόπο του εγκλήματος, στις εκρηκτικές ύλες, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην αναγνώριση και ανάλυση της μαζικής καταστροφής» πρόκειται να συμμετάσχουν στην ομάδα αντιμετώπισης περιστατικών (IRT) για να ερευνήσουν την τραγωδία στη χώρα της Νότιας Ασίας.

«Δεδομένου ότι οι αρχές της Σρι Λάνκα διερευνούν αυτές τις τρομακτικές επιθέσεις, η INTERPOL θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε υποστήριξη είναι απαραίτητη. Οι πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην εξακρίβωση των ατόμων που συνδέονται με αυτές τις επιθέσεις θα μπορούσαν να προέρχονται από οπουδήποτε στον κόσμο, όπου το παγκόσμιο δίκτυο και οι βάσεις δεδομένων της INTERPOL μπορούν να αποδειχθούν ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ιντερπόλ.

Εν τω μεταξύ, η Σρι Λάνκα ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση μετά την τραγωδία.

Από τη Δευτέρα, τουλάχιστον 24 άτομα κρατούνται σε σχέση με τις επιθέσεις.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Ερντογάν σε Μακρόν: «Ο χρόνος σου είναι σύντομος, θα φύγεις»…!!! Ολόκληρο το χθεσινό παραλήρημα του ΨΥΧΑΚΙΑ…!!!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της συμμετοχής νέων μελών στο Κόμμα …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη