ΕνημέρωσηΠολιτική

Νέα «τρικυμία» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές – Αποφάσεις ανάγκης για τους τομεάρχες

Ημέρα αποφάσεων για τους τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία είναι η σημερινή (Τετάρτη).

Συνεδριάζει το μεσημέρι υπό τον Στέφανο Κασσελάκη το προεδρείο της Κ.Ο. προκειμένου να καταλήξει, με τα κουκιά, πάντως, να είναι μετρημένα όχι μόνο λόγω των μόλις 47 βουλευτών, αλλά και των αρνήσεων, πολλών από αυτών, να αναλάβουν θέσεις.

Αν βγουν από την εξίσωση ο Αλέξης Τσίπρας, ο Σωκράτης Φάμελλος– πρόεδρος της Κ.Ο.-, η Θεοδώρα Τζάκρη– γραμματέας- οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι- Νίκος Παππάς, Διονύσης Καλαματιανός, Θεόφιλος Ξανθόπουλος-, ο συντονιστής τομεαρχών Παύλος Πολάκης και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη όσοι απομένουν δεν ξεπερνούν τους 39.

Σε όσους απομένουν, μάλιστα, θα πρέπει να μην προσμετρήσουμε και όσους έχουν ήδη πει «όχι» στον Στέφανο Κασσελάκη, δηλαδή σε όλους ή σχεδόν όλους τους βουλευτές των 6+ 6 (Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος) και της Ομπρέλας (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Ψυχογιός, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη).

Με λίγα λόγια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καλείται να επιλέξει τους τομεάρχες και τους αναπληρωτές τους ανάμεσα από 30 όλους κι όλους βουλευτές, καθιστώντας τη σκιώδη κυβέρνησή του ολιγομελή εξ ανάγκης.

Τα νέα αυτοδιοικητικά «φάλτσα»

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα φάλτσα γύρω από τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς και η γκρίνια για το ότι δεν υπάρχει κομματική κινητοποίηση προκειμένου να κερδηθεί η Θεσσαλία που υποτίθεται πως είναι και το μεγάλο και μοναδικό στοίχημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την προσεχή Κυριακή.

Ο ισχυρισμός του Βαγγέλη Αποστολάκη πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στηρίξει και τους «αντάρτες» της ΝΔ και το άδειασμα της Κουμουνδούρου που μιλά για υποστήριξη μόνο προοδευτικών υποψήφιων έρχονται να προστεθούν στην καθυστέρηση την οποία τοπικοί βουλευτές και στελέχη δείχνουν ως προς την προώθηση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία, ο οποίος καλείται να νικήσει τον υπέρτερο μηχανισμό του αντιπάλου του Κώστα Αγοραστού.

Δεν έχει εκλείψει, επίσης, η κριτική για τη στρατηγική της αναμονής για μετά τις βουλευτικές εκλογές της επιλογής των αυτοδιοικητικών σχημάτων προκειμένου να μην δημιουργούνταν πικρίες, επιλογή που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ατελέσφορη.

Κι όλα αυτά ενώ παραμένει ακόμα άγνωστο πότε θα συγκληθούν η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή για πρώτη φορά υπό τον κ. Κασσελάκη.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock