ΕνημέρωσηΟικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Ποδαρικό» στον Σεπτέμβριο με προσπάθεια ανόδου

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να κινείται πάνω από τις 1.310 μονάδες, με φόντο την τάση στις ευρωπαϊκές αγορές και τις αναδιαρθρώσεις του MSCI. 

Το rebalancing μονοπώλησε το ενδιαφέρον των επενδυτών στο κλείσιμο του μήνα, καθώς η προσθήκη της Τράπεζας Πειραιώς και η διαγραφή της Τέρνα Ενεργειακή συνοδεύτηκε από ανακατατάξεις κεφαλαίων, με σημαντική άνοδο τις πρωινές ώρες και επικράτηση των πωλητών κοντά στο κλείσιμο.

Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:40, διαμορφώθηκε στις 1.313,92 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,11%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 1,20 εκατ. ευρώ, καθώς – ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα – ανακάμπτει διστακτικά μετά από έναν μήνα πτώσης, στη διάρκεια του οποίου καταγράφηκαν συνολικές απώλειες 5,66%.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο κατά 42% από την αρχή του έτους και διατηρεί την επαφή με τα υψηλά 9 ετών και τον ανοδικό στόχο των 1.370 μονάδων. Τα υψηλά του 2014 παραμένουν η βασική αντίσταση μέχρι στιγμής.

Με μικτά πρόσημα ξεκινούν τον μήνα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις βαριές απώλειες του Αυγούστου, με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων που αναμένονται να γίνουν σήμερα και θα μπορούσαν να καθορίσουν τα επόμενα βήματα των κεντρικών τραπεζών. Υπενθυμίζεται πως ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε τον Αύγουστο με συνολικές απώλειες 2,8%

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock