Σταϊκούρας: Έρχεται ρύθμιση για την κρατική επιδότηση των πάγιων δαπανών επιχειρήσεων

Ρύθμιση για την κρατική επιδότηση των πάγιων δαπανών επιχειρήσεων καταθέτει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα θα υπάρχει δυνατότητα κρατικής ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης πάγιων δαπανών.

«Διαμορφώνεται ένα προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων, με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών. Σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά, θα δύναται να χορηγείται ενίσχυση, με τη μορφή της «επιδότησης παγίων δαπανών», στο πλαίσιο της στήριξης για μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων», είπε και πρόσθεσε πως θα «αφορά επιχειρήσεις κλάδων που επλήγησαν, που εμφάνισαν μείωση τζίρου κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και είχαν και ζημιά την προηγούμενη χρονιά, καθώς δεν κατάφεραν να καλυφθούν οι πάγιες δαπάνες που έχουν».

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΚΙΝΑΛ για το Ταμείο Ανάκαμψης και επεσήμανε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση τεχνικής επεξεργασίας του μέτρου, σε συζήτηση με την Ευρώπη. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για υψηλότερα όρια χρηματοδότησης και νέα ενίσχυση για τις επιχειρήσεις με τον Χρήστο Σταϊκούρα να αναφέρει πως στο θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για ενοίκια και επιταγές.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση