ΕνημέρωσηΟικονομία

Φυσικό αέριο: Οικονομικά προσιτή λύση για όλους με κομβικό ρόλο στην πράσινη μετάβαση

Η ενεργειακή κρίση μετέβαλε σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο, έφερε νέα δεδομένα, και όπως φαίνεται, επιφυλάσσει για το φυσικό αέριο έναν καινούργιο ρόλο. Η εκτίναξη των τιμών την προηγούμενη χρονιά, η ανάγκη για ενεργειακή επάρκεια που έγινε πιο επιτακτική από ποτέ αλλά και μια σειρά από εξελίξεις στο γεωπολιτικό πεδίο, άλλαξαν όσα ξέραμε, φέρνοντας στο προσκήνιο σχέδια και πολιτικές που είχαν μείνει «πίσω». Η Ευρώπη μέσα από το σχέδιο RePower EU επιδιώκει να εξοικονομεί ενέργεια, να παράγει καθαρή ενέργεια και να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της.

Μέσα στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, ο ρόλος του φυσικού αερίου αλλά και η θέση της Ελλάδας σε αυτό το νέο τοπίο, αλλάζουν δραστικά, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αλλά και αξία στην οικοδόμηση της επόμενης μέρας. Το φυσικό αέριο γίνεται καταλύτης νέων επενδύσεων και αξιοποίησης καινοτόμων, «πράσινων» τεχνολογιών. Την ίδια στιγμή, η ανάγκη επιτάχυνσης της πράσινης μετάβασης ωθεί κεφάλαια και στο κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης. Η τεχνολογία γίνεται η αιχμή του δόρατος στη μετάβαση σε μια νέα, ενεργειακά, εποχή.

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ο ιστορικότερος πάροχος ενέργειας στην Ελλάδα με 165 χρόνια επιτυχημένης πορείας και θυγατρική του Ομίλου ΔΕΠΑ Εμπορίας, πρωταγωνιστεί σε αυτή τη μετάβαση. Πάντα θέτοντας στο επίκεντρο τον πελάτη, με τον οποίο έχει δημιουργήσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού, και το βλέμμα σε ένα μέλλον βιώσιμο και πράσινο.

Στη φετινή περίοδο θέρμανσης, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες, το φυσικό αέριο δικαίωσε τον χαρακτηρισμό του ως οικονομικότερου καυσίμου, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη των χρηστών του. Τόσο οι καταναλωτές αερίου όσο και ηλεκτρικού ρεύματος από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, απόλαυσαν θέρμανση με τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς εξασφαλίζοντας διψήφια ποσοστά εξοικονόμησης. Η εταιρεία κατόρθωσε να παραμείνει η πλέον ανταγωνιστική επιλογή για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις αλλά και τη βιομηχανία.

Σε μια εποχή υψηλών απαιτήσεων και ανταγωνισμού, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας μετασχηματίζεται, σε μια εταιρεία υπηρεσιών καινοτομίας προς όφελος των καταναλωτών, προσφέροντας προσωποποιημένες προτάσεις, υπηρεσίες και προϊόντα (όπως το Οικιακό πλήρες, το Φοιτητικό πλήρες, το Οικιακό Κουζίνα πλήρες αλλά και το Οικιακό πλήρες extra) βάσει του προφίλ του καταναλωτή, οικιακού ή επαγγελματία. Όλα τα πακέτα συνδυάζονται με επιβράβευση από την Alpha Bank και τεχνική βοήθεια, ενώ το Φοιτητικό παρέχει 20% χαμηλότερη τιμή και επιταγή 80€ από τη Vodafone. Το Οικιακό Κουζίνα προσφέρεται για μαγείρεμα και ζεστό νερό, ενώ με το Extra οι πελάτες έχουν 20% έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου.

Στόχος της εταιρείας είναι να εξελίσσεται διαρκώς επενδύοντας στο μέλλον με την αξιοποίηση σε τεχνολογίες αιχμής, αλλά και μέσω της ανάπτυξης πρωτοποριακών λύσεων ενεργειακής αποδοτικότητας, φιλικών για το πορτοφόλι των καταναλωτών, αλλά παράλληλα και για το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο προέκυψε και το Smarthink, το πρώτο οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης κι εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι με Τεχνητή Νοημοσύνη, που προσφέρει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να επιλέξει τον δικό του συνδυασμό έξυπνων συσκευών που προσαρμόζονται στις συνήθειές του παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή άνεση, ασφάλεια αλλά και εξοικονόμηση.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock