ΕνημέρωσηΟικονομία

Σταϊκούρας: Δεν επηρεάζουν τις προοπτικές της οικονομίας εξωγενείς κρίσεις και αβεβαιότητες

Την άποψη πως ο Προϋπολογισμός του 2022, αν και καταρτίστηκε και συζητείται σε ένα περιβάλλον πολλαπλών – εξωγενών – κρίσεων και μεγάλων – παγκοσμίως – αβεβαιοτήτων, που συναρτώνται, κατά κύριο λόγο, με την εξέλιξη της πανδημίας και με τις τρέχουσες, παροδικές όπως φαίνεται, πληθωριστικές πιέσεις, δημιουργεί ένα αίσθημα ρεαλιστικής αισιοδοξίας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022.

Ο υπουργός παράθεσε μια σειρά από παρεμβάσεις της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει το υπαρκτό, οξύ αλλά παροδικό – με τα σημερινά δεδομένα – πρόβλημα της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

Όπως τόνισε η κυβέρνηση υλοποιεί μέτρα μόνιμης αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, προκειμένου να στηρίξει την αγοραστική τους δύναμη, μέτρα μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και παρεμβάσεις διαδοχικών αυξήσεων του κατώτατου μισθού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock