ΕνημέρωσηΟικονομία

Σταϊκούρας: Η απόφαση της ΕΚΤ πιστοποιεί ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση

Για «ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης» και «σήμα αναγνώρισης της προόδου που έχει σημειώσει η πατριδα μας» κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συνεχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την επενδυτική βαθμίδα. 

«Η απόφαση αυτή και οι δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα πρόσφατων αναφορών και εκθέσεων από εταίρους, θεσμούς και οίκους αξιολόγησης, που πιστοποιούν ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ότι η ασκούμενη οικονομική πολιτική και οι θυσίες των πολιτών αποδίδουν καρπούς» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, υπογράμμισε ωστόσο ότι «ως Κυβέρνηση και Οικονομικό Επιτελείο, δεν εφησυχάζουμε».

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις, να εφαρμόζουμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και να ακολουθούμε μια διορατική εκδοτική στρατηγική. Συνεχίζουμε, με σχέδιο, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, τη σκληρή δουλειά, ώστε η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί περαιτέρω και να αποκτήσει, το ταχύτερο δυνατόν, επενδυτική βαθμίδα», κατέληξε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock