Σταϊκούρας: Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να στηρίξουμε την οικονομία

Τη θέση ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα κάνει ό,τι απαιτείται, ώστε να στηριχθεί η πραγματική οικονομία εν μέσω κορωνοϊού, διατύπωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι άλλο απαιτείται, προκειμένου να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία μέσα στην παρένθεση της υγειονομικής κρίσης, που ευχόμαστε να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, αλλά και την επόμενη μέρα. Και όταν κλείσει αυτή η παρένθεση θα επανέλθουμε στην ορθή δημοσιονομική πολιτική, ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας και τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, των μειώσεων, με μόνιμο τρόπο, φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορεί η χώρα να πετύχει γρήγορη ανάκαμψη, βιώσιμη ανάπτυξη και να δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης κυρίως στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα που έγινε στην Πάτρα.

Όσον αφορά στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και εφαρμόζονται, ο Χρήστος Σταϊκούρας, επεσήμανε ότι «υπάρχει ένα πλέγμα μέτρων δράσεων και πρωτοβουλιών που έχουν αναδειχθεί από την ελληνική κυβέρνηση και τα οποία έχουν βοηθήσει, ώστε να στηριχθούν επιχειρήσεις και κυρίως οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις και αυτό αναδεικνύεται σε όλη την Ευρώπη».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση