Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Στα μαχαίρια ΚΚΕ – Πατούλης για την απεργία -Σκληρές ανακοινώσεις εκατέρωθεν

Στα μαχαίρια ΚΚΕ – Πατούλης για την απεργία -Σκληρές ανακοινώσεις εκατέρωθεν

Σκληρές ανακοινώσεις αντάλλαξαν ΚΚΕ και Πατούλης, με το Κομμουνιστικό Κόμμα να κατηγορεί τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι επιδίωξε να «τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να σπάσουν την απεργία» στην καθαριότητα και τον Γ. Πατούλη να επιτίθεται προσωπικά σε «κόκκινο» συνδικαλιστή του δήμου του και να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι έχει σε «δεύτερη μοίρα την υγεία των πολιτών».

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων από τον Πατούλη

Το «χορό» των ανακοινώσεων άνοιξε η Κομματική Οργάνωση Αμαρουσίου του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ και στους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους και συνδικαλιστές, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στο δήμο (μόνιμους, αορίστου και συμβασιούχους) για να δικαιολογήσει τη θέση του για το σπάσιμο της απεργίας, όπως εκφράστηκε με τις δηλώσεις του σαν πρόεδρος της ΚΕΔΕ (“οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν από σήμερα καθιστούν επιτακτική την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους”) και συμπλήρωσε με την παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 27 Ιουνίου, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής (…οι του Περισσού είστε υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρασίνου στο Μαρούσι) στη συζήτηση θέματος για την ανάθεση της υπηρεσίας φύλαξης των σχολείων της πόλης σε ιδιωτική εταιρεία.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ …θίχτηκε όταν οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι και συνδικαλιστές του πρότειναν να αποσύρει το θέμα για την ανάθεση της εργολαβίας στον ιδιώτη, που θα κοστίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ στους Μαρουσιώτες και δήλωσε για μια ακόμη φορά τη συμμόρφωσή του στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, για χρυσές δουλειές σε τομείς της Τοπικής Διοίκησης, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων, η φύλαξη, η φροντίδα κλπ.

Οι εξελίξεις δικαιώνουν απόλυτα τις εκτιμήσεις του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη για τις “πρωτοβουλίες Πατούλη “ όταν οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων ήταν σε εξέλιξη.

Καλεί (ο κ. Πατούλης) τα Δημοτικά Συμβούλια σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Πέμπτη (22 Ιουνίου) στις 10 το πρωί. Μετά τις φωτογραφίες, ο κ. Πατούλης θα φύγει για συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη στις 11! Ποιον επιτελούς κοροϊδεύουν με τέτοιες στημένες συνεδριάσεις; Με ποια θέση η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και ο κ. Πατούλης θα πάει στον υπουργό!;; Το κυρίαρχο αίτημα εργαζομένων και πολλών ήδη Δημοτικών Συμβουλίων είναι ένα: Διασφάλιση των εργαζομένων στις θέσεις τους για να λειτουργήσουν οι δήμοι μας και νομοθετική ρύθμιση τώρα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Τα στημένα σκηνικά που εναλλάσσονται μεταξύ κυβέρνησης – ΚΕΔΕ – ΝΔ έχουν πια αποκαλυφτεί στα μάτια όλων, υπογράφουν τις νέες απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων και τορπιλίζουν τη λειτουργία των δήμων. Στρεψοδικίες και κορόνες της ΚΕΔΕ του τύπου “στόχος και προτεραιότητά μας είναι: Να διασφαλίσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση” είναι λόγια γενικά, που κοστολογούνται όσο και ένα κάλπικο τάλιρο. Αποφεύγει ο κ. Πατούλης το συγκεκριμένο πρόβλημα και αίτημα και το στέλνει στις ελληνικές καλένδες παρέα με την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Απέναντί τους έχουν το μεγάλο κεφάλαιο, που θέλει να κερδίσει στύβοντάς τους σαν λεμονόκουπες, αλλά και το πολιτικό τους προσωπικό, κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία και κόμματα του ευρωμονόδρομου, δημάρχους και ΚΕΔΕ και πολλούς ακόμη πρόθυμους που νοιάζονται για ..την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό!

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, υπάρχει λύση:

Συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και αγώνας! Ρήξη με το κεφάλαιο, την εξουσία του και τα κόμματά του, ενίσχυση και συμπόρευση με το ΚΚΕ. Για να δυναμώσουν οι αγώνες των εργαζομένων, ανεξάρτητα από το αντικείμενο και τη σχέση εργασίας, για να δυναμώσει η συμμαχία τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Να γίνει πιο ισχυρό εκείνο το ρεύμα στο κίνημα που παλεύει σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, για την ανάκτηση των απωλειών και τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Οι κατηγορίες για την δημιουργία εντυπώσεων δεν τιμούν την ιστορία του ΚΚΕ

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος σε ανακοίνωση του δήμου, σημειώνει:

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση της ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ και την πρωτοφανή επίθεση στο πρόσωπο του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με ανακριβείς, κακόβουλες και παραπλανητικές αναφορές.

Σεβόμαστε τόσο το ΚΚΕ και την ιστορία του όσο και τον κ. Φωτόπουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

Όμως ο εκπρόσωπος των εργαζομένων με την επιλεκτική συμπεριφορά του έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών μας και αυτό οφείλουμε να το καταγγείλουμε.

Δεν πρέπει να μπερδεύουμε τις προσωπικές ευθύνες ενός συνδικαλιστή ο οποίος πληρώνετε από τους δημότες, με τις ευθύνες ενός κόμματος που στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων.

Πόσο μάλλον που η σύμβαση του εν λόγω εργαζόμενου με αγώνες της Διοίκησης Πατούλη έχει μετατραπεί σε αορίστου, λύνοντας το βιοποριστικό του πρόβλημα όταν η χώρα μαστίζεται από την ανεργία.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι αιρετός σύμβουλος σε όμορο Δήμο όπου δεν επιδεικνύει την ίδια συμπεριφορά καθώς μόνο στον Δήμο Αμαρουσίου «ξυπνούν» τα συνδικαλιστικά του αντανακλαστικά.

Ουδέποτε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε από τους εργαζόμενους το σπάσιμο της απεργίας.

Ο κ. Πατούλης με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία επισήμανε ότι «Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδείξουν ότι είναι περισσότερο υπεύθυνοι από την νομοθετική εξουσία και πως δεν πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν τα λάθη της κυβέρνησης.

Αν θεωρεί η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ ότι η υγεία των πολιτών είναι δευτερευούσης σημασίας μπροστά στα κομματικά οφέλη και στις εντυπώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν, τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Από την πρώτη στιγμή ο κ. Πατούλης μίλησε για δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και μάλιστα τόνισε ότι ο δίκαιος αυτός αγώνας πρέπει να έχει το σύνολο των πολιτών στο πλευρό τους με καθαρές πόλεις, χωρίς σκουπίδια ώστε η Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν να μην είναι και πάλι ο «αποδιοπομπαίος τράγος» των αστοχιών και των λανθασμένων χειρισμών της Κυβέρνησης.

«Στηρίζουμε τους συμβασιούχους καθαριότητας και επιμένουμε στην πάγια θέση μας που είναι μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της προκειμένου να καθαρίσουν άμεσα οι πόλεις».

Οι αποσπασματικές επιλογές με κατηγορίες ένθεν – κακείθεν για την δημιουργία εντυπώσεων δεν τιμούν την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ.

Αυτός ο φτηνός συνδικαλιστικός εκφυλισμός εις το όνομα τους κόμματος δεν βοηθάει στην λύση του προβλήματος πόσο δε μάλλον δεν βοηθάει τους ίδιους τους εργαζόμενους στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους και στρέφει δυστυχώς την κοινωνία απέναντι στο εργατικό κίνημα.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μια οργανωμένη και πολιτισμένη κοινωνία να εμποδίζονται υδροφόρες του δήμου σε συνθήκες καύσωνα να κάνουν το αυτονόητο: Να κρατήσουν την πόλη όρθια, να διατηρήσουν και να διαφυλάξουν τους χώρους πρασίνου.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν που αναζητά κομματικά παράσημα να παίζουν στην πλάτη των πολιτών παιχνίδια κομματικής πειθαρχίας.

Σε ότι αφορά την φύλαξη των σχολείων που αναφέρει η ανακοίνωση, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παίξουμε με την ασφάλεια των παιδιών των δημοτών μας.

Θα διασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες έτσι ώστε τα σχολεία μας και οι αύλειοι χώροι αναψυχής να παρέχουν την όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία.
Η ευθύνη μας ως υπεύθυνη Διοίκηση απέναντι στους πολίτες είναι μεγάλη.

Σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ που πληρώνουν και οφείλουμε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών τους.

Στις τοπικές κοινωνίες αυτό που προέχει είναι η ενότητα και η σύνθεση επ’ ωφελεία των πολιτών πέρα και πάνω από κόμματα και μικροπολιτικές.

Εκπτώσεις σε κανέναν δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε .

Για το καλό της πόλης και των πολιτών της οφείλουμε να δίνουμε εμείς το παράδειγμα και ο υγιείς συνδικαλισμός να σέβεται τα αιτήματα της κοινωνίας και όχι να γυρνάει την πλάτη του στους πολίτες”.

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Eρχονται 4.155 νέες προσλήψεις μέσα στο Φθινόπωρο

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένονται να γίνουν συνολικά 4.155 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη