Επικαιρότητα

Πειραιάς: Στον εισαγγελέα πλοίαρχος, ύπαρχος και λοστρόμος για τους ναυτικούς που έπεσαν στη θάλασσα

Στην Εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να προσαχθούν σήμερα (26/09) ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστροδόμος μετά τις τρεις συλλήψεις που διατάχθηκαν έπειτα από την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα από το πλοίο «Speedrunner jet».

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι σωματική βλάβη από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ναύτες έπεσαν στη θάλασσα, στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη του Λιμενικού, εκ των οποίων ένας εξ αυτών βούτηξε στη θάλασσα και με τη χρήση σωσιβίων βοήθησε τους δύο ναυτικούς να εξέλθουν στην προβλήτα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε έπειτα τους δύο ναυτικούς στο νοσοκομείο της Νίκαιας και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία τους.

Την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.

Επίσης, τη διερεύνση του συμβάντος ζητεί και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ αναφέροντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του πλοίου που απαγορεύεται, χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας».

Τα σωματεία ανέφεραν ότι οι δύο ναυτεργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού με μάνικα νερού στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στον χώρο που βρίσκονται οι σωσίβιοι λέμβοι (βαρελάκια), χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (ζώνες ασφαλείας, σκαλωσιές, κράνη κ.ά.).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock