Κόσμος

Στα «χαρακώματα» Γαλλία – Βρετανία για την αλιεία στη Θάλασσα της Μάγχης

Οξεία κλιμάκωση στη μακρά διαμάχη ΓαλλίαςΒρετανίας για τα αλιευτικά δικαιώματα στη μετά Brexit εποχή συνιστά η κατάσχεση βρετανικού αλιευτικού στο λιμάνι της Χάβρης από τις γαλλικές Αρχές. Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει το περιστατικό και καλεί για εξηγήσεις την πρέσβειρα της Γαλλίας στη χώρα.

Υπογραμμίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί «αδικαιολόγητες» τις ενέργειες της Γαλλίας, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας ανέθεσε στην υφυπουργό, αρμόδια για την Ευρώπη, Γουέντι Μόρτον, «να καλέσει την πρέσβειρα» της Γαλλίας για εξηγήσεις.

«Έδωσα οδηγίες στην υπουργό [αρμόδια για ζητήματα] Ευρώπης Γουέντι Μόρτον να καλέσει την πρέσβειρα της Γαλλίας για συνομιλίες αύριο [Παρασκευή] για να εξηγήσει την απογοήτευση και τις δυσανάλογες απειλές εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου και των Νησιών της Μάγχης» ανέφερε η Λιζ Τρας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock