888 Στα χνάρια της Μέρκελ και ο εταίρος της Χορστ Ζεεχόφερ – Αποχωρεί από την ηγεσία του CSU | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Στα χνάρια της Μέρκελ και ο εταίρος της Χορστ Ζεεχόφερ – Αποχωρεί από την ηγεσία του CSU

Στα χνάρια της Μέρκελ και ο εταίρος της Χορστ Ζεεχόφερ – Αποχωρεί από την ηγεσία του CSU

Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Άνγκελα Μέρκελ ότι θα παραδώσει τα ηνία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών στο συνέδριο του Δεκεμβρίου, ο Βαυαρός εταίρος της  ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεζχόφερ κάνει ακριβώς το ίδιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit» το Σαββατοκύριακο που θα συνεδριάσει η ηγεσία του κόμματος για να αποφασίσει για τους υποψηφίους που θα κατεβάσει το κόμμα στις ευρωεκλογές, ο Ζεεχόφερ θα ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το κόμμα CSU. Όχι όμως από το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενοι έμπιστες πηγές.

Μάρκους Ζέντερ: Ο επικρατέστερος διάδοχος του Ζεεχόφερ

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού «Focus», ο Μάρκους Ζέντερ θα είναι ο διάδοχος του Χορστ Ζεεχόφερ στην ηγεσία των βαυαρικού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Εάν αναλάβει ο Ζέντερ την αρχηγία του CSU, θα πρέπει να περιορίσει το χρόνο του στον πρωθυπουργικό θώκο της Βαυαρίας. Στις τελευταίες εκλογές ο Ζέντερ κατάφερε να ανανεώσει την πρωθυπουργική του θητεία στο γερμανικό κρατίδιο.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Η… φίλη μας η Μέρκελ: «Δεν μας αφορά το θέμα της Αγιά Σοφιάς».Αφορά ΕΜΑΣ που αγοράζουμε Γερμανικά προϊόντα. Ας τα «κόψουμε» λοιπόν

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Όποιος περίμενε …