ΕνημέρωσηΟικονομία

Στα 7,8 δισ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα στο 11μηνο 2021

Στα 7,8 δισ. ευρώ ανήλθε το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο 11μηνο 2021, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 8,9 δισ. ευρώ, κάτι που οφείλεται στην καλύτερη της αναμενομένης πορείας των φορολογικών εσόδων.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 12,263 δισ. ευρώ ,έναντι στόχου για έλλειμμα 13,4 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2021 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 48,4 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 330 εκατ. ευρώ ή 0,7% έναντι της εκτίμησης για το αντίστοιχο διάστημα που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022. Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 52,7 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 412 εκατ. ευρώ ή 0,8% έναντι του στόχου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger