Στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της προχωρεί η Τράπεζα της Ελλάδος

Σε προχωρημένες διαδικασίες για την αξιοποίηση έξι ακινήτων ιδιοκτησίας της βρίσκεται η Τράπεζα της Ελλάδος με στόχο την ολοκλήρωση του σχεδίου εντός του 2021. Τα δύο κτήρια βρίσκονται στην οδό Ακαδημίας, το ένα οικόπεδο βρίσκεται επί της Κηφισίας, το ένα διατηρητέο είναι στον Πειραιά, ένα νεοκλασικό βρίσκεται στον Πύργο Ηλείας και ένα μικρότερο νεοκλασικό στη Σπάρτη. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αναθέσει σε εταιρεία για να τρέξει την έρευνα αγοράς για τη στρατηγική προετοιμασία του σχεδίου αξιοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα κτήρια της οδού Ακαδημίας υπάρχει ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για το διατηρητέο στον Πειραιά κοντά στον Πύργο υπάρχουν συζητήσεις για αξιοποίησή του από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ενώ για το νεοκλασικό στην κεντρική πλατεία του Πύργου Ηλείας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον Δήμο Πύργου.

Τα δύο κτήρια στην οδό Ακαδημίας 59 και 61 είναι συνολικού εμβαδού 8.000 τ.μ. Τα κτήρια αυτά διαθέτουν υπόγεια, οκτώ ορόφους και στο ισόγειο στεγάζονται εμπορικά καταστήματα. Είναι κοντά στη Λυρική Σκηνή και πλησίον Πανεπιστημίου και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ενώ στο κτήριο επί της Ακαδημίας 59 στεγάζεται και το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση