ΕνημέρωσηΟικονομία

Στην ΕΕ η πρωτοβουλία της Αθήνας για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην ενεργειακή κρίση

Για την κρισιμότητα να διασφαλιστεί η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αλλά και η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας, των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων, ώστε να συμβάλουν στην διαδικασία πράσινης μετάβασης, μίλησε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κυριότερα σημεία της ημερήσιας διάταξης ήταν ο προσανατολισμός για την εφαρμογή της επικαιροποιημένης νέας βιομηχανικής στρατηγικής για την Ευρώπη, με έμφαση στη «δέσμη μέτρων προσαρμογής στον στόχο μείωσης κατά 55% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ως το 2030» όπως προβλέπει η δέσμη Fit for 55.

Ο κ. Δήμας, σύμφωνα με ανακοίνωση, τόνισε πως ο βαθμός φιλοδοξίας του Fit for 55 σε επίπεδο στόχων, δείχνει την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να κινηθεί άμεσα σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο προσεκτικός σχεδιασμός και εφαρμογή των επιμέρους προτάσεων με ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους και με μέριμνα για τη δίκαιη κατανομή της επιβάρυνσης που θα προκύψει, θα συμβάλει ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και η ενεργός συμμετοχή της βιομηχανίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νεοφυών επιχειρήσεων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock