Στην ΕΕ ρίχνει το φταίξιμο η Τουρκία για το SofaGate – Δεν ζητά συγγνώμη ο Τσαβούσογλου


Τη δική του απάντηση στην έντονη κριτική που δέχθηκε η Τουρκία για την τουλάχιστον αμήχανη στιγμή κατά την επίσκεψη της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και του Σαρλ Μισέλ στην Άγκυρα έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποποιούμενος οποιαδήποτε ευθύνη για το γνωστό πλέον ως Sofagate.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε σήμερα στην κριτική που δέχεται ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για το γεγονός ότι δεν βρέθηκε καρέκλα για την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αποτέλεσμα η Φον ντερ Λάιεν να αναγκάζεται τελικά να καθίσει σε έναν απομακρυσμένο καναπέ.

Απαντώντας στην κατακραυγή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «άδικες» τις κατηγορίες εις βάρος της χώρας του: «Η Τουρκία είναι μια χώρα με βαθιές ρίζες. Δεν φιλοξενεί ξένους για πρώτη φορά. Το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στις συναντήσεις στην Τουρκία είναι το διεθνές πρωτόκολλο και εφαρμόζεται στο πλαίσιο της παγκοσμίως γνωστής τουρκικής φιλοξενίας», τόνισε. Κι υποστήριξε ότι «οι απαιτήσεις της ΕΕ εκπληρώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι η διευθέτηση των θέσεων έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις τους. Οι υπηρεσίας πρωτοκόλλων μας είχαν έλθει προηγουμένως σε επαφή κι υλοποιήθηκαν οι απαιτήσεις τους».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση