888 Στην Ελλάδα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Στην Ελλάδα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας

Στην Ελλάδα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, υποδέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ”, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας, General Eberhard Zorn, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου.

Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκαν το περιβάλλον ασφαλείας και οι προκλήσεις που ανακύπτουν. Σε αυτό το πλαίσιο, συνομίλησαν για τη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας σε διμερές και ευρωατλαντικό επίπεδο, καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της στους τομείς της επιχειρησιακής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδική αναφορά έγινε στη συμβολή των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προωθούν και υλοποιούν ευρύ πλέγμα στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο δημιουργίας συναντίληψης στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφαλείας. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο, επισημαίνοντας πως αυτή αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ”.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας ενημερώθηκε για την εθνική αμυντική πολιτική της Ελλάδας, καθώς και για τα σοβαρά θέματα και τις προτεραιότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), όπου ενημερώθηκε τόσο για την οργάνωση και τη λειτουργία του, όσο και για την εξέλιξη της εθνικής διακλαδικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018”. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα επισκεφθεί το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, καθώς και τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΝΑΣ ΟΘΩΝΑΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ’22; ΚΑΙ ΚΕΡΑΤ@ΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ – ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο Ιταλός …