Κόσμος

Πολωνία: Η Ευρώπη σήμερα πιο κοντά σε έναν πόλεμο από ό,τι έχει υπάρξει τα τελευταία 30 χρόνια

Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα πιο κοντά σε έναν πόλεμο απ’ό,τι έχει υπάρξει τα τελευταία τριάντα χρόνια, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου διπλωματίας που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα και αποσκοπεί στην άμβλυνση των εντάσεων για την αξίωση της Ρωσίας να μην επιτραπεί ποτέ στην Ουκρανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Απευθυνόμενος στους απεσταλμένους των 57 χωρών μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο Ζμπίγκνιου Ράου δεν κατονόμασε τη Ρωσία, αλλά απαρίθμησε μια σειρά συγκρούσεων στις οποίες καταγγέλλεται ανάμειξη της Μόσχας.

«Φαίνεται ότι ο κίνδυνος πολέμου στην περιοχή του ΟΑΣΕ είναι τώρα μεγαλύτερος από ποτέ εδώ και 30 χρόνια», σημείωσε ο Ράου κατά την ομιλία του στην οποία συνόψισε τις προτεραιότητες της χώρας του η οποία ασκεί φέτος την εναλλασσόμενη προεδρία του ΟΑΣΕ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock