Κόσμος

Πορτογαλία: Κυβέρνηση μειοψηφίας θα προσπαθήσει να σχηματίσει ο κεντροδεξιός Μοντενέγκρο

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας από τον πρόεδρο της Πορτογαλίας πήρε ο κεντροδεξιός πολιτικός Λουίς Μοντενέγκρο. 

Το κόμμα του η Δημοκρατική Συμμαχία (AD) κέρδισε τις πρόωρες εκλογές αυτόν τον μήνα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Το κόμμα έχει ήδη απορρίψει απέρριψε τη συνεργασία με το ακροδεξιό κόμμα Chega, το οποίο κέρδισε αριθμό ρεκόρ εδρών.

Η Πορτογαλία, που κυβερνάται από τους Σοσιαλιστές από το 2015, έχει πλέον το πιο κατακερματισμένο κοινοβούλιο από το τέλος της δικτατορίας της πριν από μισό αιώνα.

Ο πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα κάλεσε τον κ. Μαυροβούνιο να γίνει πρωθυπουργός λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μετά από διαβούλευση με τους ηγέτες των κομμάτων.

«Με τη Δημοκρατική Συμμαχία να κερδίζει τις εκλογές από άποψη εντολών και ψήφων και έχοντας τον Γενικό Γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος να επιβεβαιώνει ότι θα είναι ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να προτείνει τον Δρ Λουίς Μοντενέγκρο ως πρωθυπουργό», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.

Η ΑΔ κέρδισε 80 έδρες, πολύ λιγότερες από τις 116 που απαιτούνται για την πλειοψηφία. Το κόμμα θα χρειαστεί την υποστήριξη είτε των Σοσιαλιστών, που κατέχουν 78 έδρες, είτε της Chega (Αρκετά), που κέρδισε 50 έδρες, για να περάσει νομοσχέδια.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock