ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Στην τελική ευθεία η διαδικασία για τις δορυφορικές συνδέσεις της Starlink

Θέμα μερικών εβδομάδων δείχνει να είναι η έναρξη της πιλοτικής διάθεσης δορυφορικών ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω της Starlink του Elon Musk και στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η εμπορική διάθεση των συνδέσεων της Starlink αρχικά σε έναν στενό κύκλο συνεργατών ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν όσοι Έλληνες καταναλωτές έχουν προχωρήσει σε προπαραγγελία του σχετικού εξοπλισμού, ενώ η πλήρης εμπορική διάθεση αναμένεται μέσα στο πρώτο μισό του 2022.

Οι κανονιστικές ρυθμίσεις που απαιτούνται αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως, για παράδειγμα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την διαδικασία αδειοδότησης του εξοπλισμού, η υπογραφή της οποίας είναι θέμα ημερών.
Η συγκεκριμένη ΚΥΑ, η οποία βασίζεται σε εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ήταν απαραίτητη λόγω των διαφορών που εντοπίζονται στα συγκεκριμένα δορυφορικά πιάτα σε σχέση, για παράδειγμα, με τα «πιάτα» της δορυφορικής τηλεόρασης. Η κύρια διαφορά είναι ότι τα «πιάτα» στην περίπτωση της Starlink λειτουργούν τόσο ως δέκτες όσο και ως πομποί μετάδοσης. Επιπλέον, με την ΚΥΑ ρυθμίζονται και άλλα θέματα που αφορούν στον εξοπλισμό, όπως το καθεστώς με το οποίο θα δίνεται στον συνδρομητή και πώς θα αποσβένεται το κόστος του.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock