ΕνημέρωσηΟικονομία

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας Alpha Bank – NEXI

Σε συνέχεια της κατάρτισης Μνημονίου Συνεργασίας τον Αύγουστο του 2021, η Alpha Bank ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με τη Nexi S.p.A. για τη στρατηγική συνεργασία των δύο μερών στον τομέα αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών της Alpha Bank στην Ελλάδα.

Η συναλλαγή προβλέπει την απόσχιση και μεταβίβαση («carve out») της δραστηριότητας του Τομέα Αποδοχής Καρτών και Εκκαθάρισης Συναλλαγών από την Alpha Bank σε νεοσυσταθείσα εταιρεία, την πώληση στη Nexi ποσοστού 51% της νέας εταιρείας και της σύναψης από τα μέρη μακροπρόθεσμης σύμβασης προώθησης και διανομής.

Η συμφωνηθείσα επιχειρηματική αξία της συναλλαγής ορίστηκε στο ποσό των 307 εκατ. ευρώ για το 100% του Τομέα Αποδοχής Καρτών και Εκκαθάρισης Συναλλαγών της Alpha Bank. Ακόμη, συμφωνήθηκε πρόσθετο τίμημα ποσού έως 60 εκατ. ευρώ με τη μορφή πρόσθετων αποδόσεων (earn-outs) πληρωτέων έως το τέταρτο έτος λειτουργίας της νέας εταιρείας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger