Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για το Πάσχα – Ποιο είναι το βασικό σενάριο του εορτασμού


Ξεκαθαρίζει σταδιακά το τοπίο για το Πάσχα, καθώς οι φόβοι φαίνεται να επιβεβαιώνονται και η σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποδεικνύεται εύθραυστη στην πράξη. Οι δείκτες που αποτυπώνουν την πορεία της πανδημίας έχουν σημάνει «συναγερμό» για ακόμη μια φορά, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται το ενδεχόμενο για «Πάσχα στο χωριό».

Απόψε πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Επιδημιολόγων, προκειμένου να εξεταστούν τα νέα δεδομένα, ενώ αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Επιτροπής του υπυοργείου Υγείας, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εισήγηση εν όψει Πάσχα.

Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι δεν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς είναι έντονη η ανησυχία για νέα «έκρηξη» του τρίτου κύματος, κάτι που θα είναι καταστροφικό εν όψει του προγραμματισμένου ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου, καθώς και της επανεκκίνησης άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση, λίγο νωρίτερα, κι ενώ τα νοσοκομεία πιέζονται ήδη σε βαθμό ασφυξίας.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση