888 Στη Βουλή η δικογραφία για τις επιστροφές φαρμακευτικών εταιρειών | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στη Βουλή η δικογραφία για τις επιστροφές φαρμακευτικών εταιρειών

Στη Βουλή η δικογραφία για τις επιστροφές φαρμακευτικών εταιρειών

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε δικογραφία που αφορά στις επιστροφές (rebate) φαρμακευτικών εταιρειών την περίοδο 2006 – 2010.

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούσε εντόπισε ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων με αποτέλεσμα να διαβιβάσει τη δικογραφία, όπως προβλέπει ο νόμος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση είναι δυο κυβερνητικά στελέχη που υπηρέτησαν σε καίρια σημεία την επίμαχη περίοδο καθώς και ένα ακόμη που φέρεται να ελέγχεται και στην υπόθεση Novartis.

Η υπόθεση ήρθε στο φως στο πλαίσιο της έρευνας της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας, πριν από λίγες ημέρες, την περίοδο 2006-2010 το κράτος δεν προχώρησε στην είσπραξη του ποσού του rebate από τις φαρμακευτικές εταιρείες, με την υπουργό Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου να κάνει λόγο για μη σύννομες διαδικασίες με τη ζημία για το δημόσιο να υπολογίζεται σε περίπου 241 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με την υπουργό το μεγαλύτερο ποσό εντοπίζεται την περίοδο 2006-2007.

Το σύνολο των μη εισπραχθέντων ποσών, για όλους τους παραπάνω λόγους, ανέρχεται σε περίπου 241 εκατ. ευρώ», διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας, αναλύοντάς τα ως εξής:

newsbeast.gr

  • Για το 2006 και το 2007, περίπου 134 εκατομμύρια ευρώ.
  • Για το 2008 (κατ’ εκτίμηση), 67,2 εκατομμύρια ευρώ.
  • Για το 2009, υπόλοιπο ποσού 17,5 εκατομμύρια ευρώ.
  • Για το 2010, υπόλοιπο ποσού 22,2 εκατομμύρια ευρώ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης: “Εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος ο Τσίπρας γιατί η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη”

Χαστούκι για τον κ. Τσίπρα” χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τη φυγή …