Στη Λιβύη ο Μητσοτάκης: Πρόθυμη η Τρίπολη σε συνομιλίες για τον ορισμό των θαλάσσιων συνόρων


Την ελληνική ετοιμότητα για τη νέα αρχή στις ελληνο-λιβυκές σχέσεις, αλλά αφού σβηστούν τα λάθη του παρελθόντος, όπως το τουρκο-λιβυκό Μνημόνιο διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Λιβύη.

Έχοντας δίπλα του τον μεταβατικό πρωθυπουργό της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο κ. Μητσοτάκης έτεινε χείρα φιλίας και στήριξης, ξεκαθαρίζοντας ότι μαζί με τον σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα, προϋποθέσεις για την πρόοδο είναι η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων.

«Γράφοντας την καινούργια σελίδα της κοινής μας διαδρομής θα μπορούμε να βρούμε τον τρόπο Να σβήσουμε τα λάθη της προηγούμενης προϋπόθεση κάθε προόδου είναι η άμεση και πλήρης αποχώρηση ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από το λιβυκό έδαφος… Ασφαλώς για εμάς πολύ σημαντικό είναι η ακύρωση παράνομων εγγράφων που παρουσιάστηκαν ως δήθεν διακρατικές συμφωνίες αλλά δεν έχουν καμία νομική ισχύ» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύη, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, είπε: «Είμαστε πρόθυμοι να συστήσουμε κοινές επιτροπές μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, να διεξαχθούν συνομιλίες για τον ορισμό των θαλασσίων συνόρων και για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Λιβύης».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση