ΕνημέρωσηΟικονομία

Ρεύμα: Οι Έλληνες πρέπει να δουλέψουν 54 ημέρες για να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος

Περίπου 54 ημέρες πρέπει να εργαστεί ένας Έλληνας με κατώτατο μισθό για να πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος για το 2022. Η Ελλάδα μαζί με την Εσθονία είναι οι δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δώσουν σχεδόν δύο κατώτατους μισθούς για να καλύψουν το ετήσιο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους.  

Σύμφωνα με έρευνα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) οι αυξήσεις στην ενέργεια έχουν επιβαρύνει σημαντικά τα νοικοκυριά, με τους πολίτες να χρειάζονται πλέον περισσότερες ημέρες εργασίας για να πληρώσουν τους ετήσιους λογαριασμούς ρεύματος, την ώρα πουο πληθωρισμός έχει αποδυναμώσει κατά 1,9% την αξία του κατώτατου μισθού.

Παράλληλα, ανάλυση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) δείχνει πως το ετήσιο κόστος ενέργειας στην Ελλάδα, (στοιχεία του Ιουλίου 2022) εκτιμάται σε 1.479 ευρώ, την ώρα που ο ακαθάριστος κατώτατος μηνιαίος μισθός για το 2022 ανέρχεται σε 832 ευρώ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock