888 Στις φυλακές Αυλώνα τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Καλογήρου | Kontasas
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στις φυλακές Αυλώνα τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Καλογήρου

Στις φυλακές Αυλώνα τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Καλογήρου

Στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα τίμησε σήμερα την 45η επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλης Καλογήρου.

Ειδικότερα, παρακολούθησε τη σχολική γιορτή του Γυμνασίου – Λυκείου που λειτουργεί στο σωφρονιστικό κατάστημα, στην οποία παρουσιάστηκαν τραγούδια, αφηγήσεις αλλά και θεατρικά δρώμενα από κρατουμένους – μαθητές. Στη συνέχεια, ο υπουργός παρέδωσε επαίνους, που συνοδεύονται και από χρηματικά βραβεία, στους δύο κρατουμένους-μαθητές του Καταστήματος που πέτυχαν πρόσφατα μέσω πανελλαδικών εξετάσεων την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αφού ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη γιορτή, ο κ. Καλογήρου τόνισε: «Αυτή την ημέρα μνήμης το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ είναι ένα σήμα για την υποστήριξη που οφείλουμε να δίνουμε στις εκπαιδευτικές δομές, στα καταστήματα κράτησης και στους νέους ανθρώπους γιατί ο τρόπος που η πολιτεία συμπεριφέρεται στους νέους, είτε είναι ελεύθεροι είτε είναι φυλακισμένοι, δείχνει την ποιότητα των θεσμών της».

Παράλληλα, μετά την εκδήλωση, ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, ενημερώθηκε αναλυτικά από στελέχη της ΚΤΥΠ Α.Ε. για τα έργα που διεξάγονται και αυτά που πρόκειται να αρχίσουν στο κατάστημα με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων και εργασίας των υπαλλήλων.

Στις φυλακές Αυλώνα τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου ο ΚαλογήρουΣτις φυλακές Αυλώνα τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου ο ΚαλογήρουΣτις φυλακές Αυλώνα τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Καλογήρου

Στις φυλακές Αυλώνα τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Καλογήρου

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Κικίλιας: Στην κυβέρνηση θυμίζουν ΚΥΠατζήδες της δεκαετίας του ‘80 που δίνει ο ένας τον άλλον

«Όλη η χώρα παρακολουθεί εμβρόντητη τον επί τέσσερα χρόνια υπουργό του κ. Τσίπρα, τον κ. …