Στο ΣτΕ οι αδελφοί Σιούφα για την ακύρωση πειθαρχικών ποινων


Να ακυρωθούν οι πειθαρχικές ποινές της αργίας στις οποίες τέθηκαν από το Δευτεροβάθμιο -Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων (Άρειος Πάγος), όπως και το χρηματικό πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί (από 5.000 ευρώ) για μη σύννομες ενέργειες προς δανειολήπτες Τραπεζών, κ.λπ. ζητούν  από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αδελφοί Σιούφα (Σιούφας και Συνεργάτες), όπως και η δικηγόρος διευθύντρια των νομικών υπηρεσιών της γνωστής εισπρακτικής εταιρείας, Όλγα Ευτυχίδου.

Η εν λόγω δικηγορική – εισπρακτική εταιρεία των υιων του αποβιώσαντος πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή, Δημήτρη Σιούφα, σύμφωνα με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια απόφαση λειτουργούσαν με «εισπρακτική διαδικασία, που δεν υπάγεται στο έργο του δικηγόρου».

Κατόπιν αυτού το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό (με μειοψηφία ενός μέλους) επέβαλε τόσο στον Γεώργιο Σιούφα όσο και την Όλγα Ευτυχίδου την ποινή της προσωρινής παύσης δύο ετών, ενώ το δευτεροβάθμιο μείωσε τις ποινές για τον δικηγόρο διαχειριστή της εισπρακτικής εταιρείας Γιώργο Σιούφα σε ένα έτος προσωρινής παύσης και για την Όλγα Ευτυχίδου σε 6 μήνες παύσης.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση