ΕνημέρωσηΟικονομία

Στο ΣτΕ o Δήμος κατά του επενδυτικού σχεδίου «Voula Project» για την κατασκευή κατοικιών

Με το σκεπτικό ότι θα υπάρξει πολεοδομική επιβάρυνση της περιοχής ο Δήμος Βάρης–Βούλας-Βουλιαγμένης ζητά από το ΣτΕ να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η ένταξη στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων του σχεδίου «VOULA PROJECT», προϋπολογισμού 135.921.252 ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή κατοικιών, κ.λπ. στην περιοχή «Εξοχή».

Με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο εν λόγω Δήμος υποστηρίζει ότι από την επίμαχη επένδυση, θα επέλθει πολεοδομικό έλλειμμα και ανατροπή του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού ισοζυγίου, συνιστάμενη στην έλλειψη κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων.

Σύμφωνα με την προσφυγή το εν λόγω επενδυτικό έργο παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 24, καθώς έρχεται σε αντίθεση με τη φέρουσα οικιστική ικανότητα της πολεοδομικής περιοχής, το πολεοδομικό κεκτημένο και περιβαλλοντικό ισοζύγιο της «Εξοχής».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock