Στο 78% έφθασε η πτώση του τζίρου των ξενοδοχείων

Σημαντική πτώση που έφθασε στο -78% κατέγραψε ο τζίρος των ελληνικών ξενοδοχείων το 2020, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), όπως προέκυψαν μέσα από την ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), με τις επιπτώσεις της πανδημίας της COVID-19 να είναι σημαντικές.

Στη δική του εισαγωγή κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής παρουσίασης της έρευνας του ΙΤΕΠ, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός επεσήμανε ότι πρακτικά δεν γίνεται να υπάρξουν προβλέψεις για το 2021 δεδομένων των πολλών αστάθμητων παραγόντων που υπάρχουν για τη φετινή χρονιά. Αν και το α’ εξάμηνο φαίνεται πως οι τουριστικές επιδόσεις δείχνουν να κινούνται σε επίπεδα ανάλογα με το 2020. Ο κ. Βασιλικός αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών ξενοδοχείων ως προϋπόθεση για να παραμείνει ισχυρός ο κλάδος, καθώς υπέστη καίρια πλήγματα εξ αιτίας της δραματικής συρρίκνωσης της τουριστικής αγοράς το 2020.

Υπογραμμίζεται ότι στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με στρωματοποιημένη αναλογική δειγματοληψία στο σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας και ολοκληρώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2020, ενώ οι απαντήσεις ξεπέρασαν τις 1300, αποτυπώνονται όλα τα βασικά μεγέθη που συνθέτουν την οικονομική πραγματικότητα για το ελληνικό ξενοδοχείο σήμερα.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση