Στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας το ανθρώπινο δυναμικό

Το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η Ελλάδα και αποτελεί ένα από τα βασικά ατού της για την προσέλκυση επενδύσεων ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα της συζήτησης που διοργανώθηκε στο κλείσιμο της χθεσινής -2ης- ημερας του Greek Economic Summit του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό, οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και η μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ του κράτους και των επιχειρήσεων είναι κινήσεις που εκτιμάται πως θα βοηθήσουν περαιτέρω την ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος, όπως σημείωσαν οι παρευρισκόμενοι.

«Η Ελλάδα έχει ένα εκπληκτικό και ιδιαίτερα έξυπνο ανθρώπινο δυναμικό» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Αντρέα Καλαντζόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της Philip Morris International (PMI), ο οποίο δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος από την παρουσία του πολυεθνικού κολοσσού στην Ελλάδα και κυρίως από την πορεία της πιο πρόσφατης επένδυσης που αφορούσε στη νέα μονάδα της Παπαστράτος. Ο κ. Καλαντζόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι οι επενδύσεις απαιτούν σταθερότητα, περιορισμό της γραφειοκρατίας και επαγγελματική διαχείριση, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δείχνει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τους συγκεκριμένους τομείς.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση