ΕνημέρωσηΠολιτική

Στυλιανίδης: Η καταστροφή της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη

Στην ανάγκη να προστατευτεί η πολιτιστική κληρονομιά από την κλιματική κρίση και τις επιδράσεις της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια υψηλού επιπέδου εκδήλωσης της ελληνικής κυβέρνησης, που διεξήχθη στο πλαίσιο της COP 26, σχετικά με την προστασία των πολιτιστικών μνημείων από την κλιματική αλλαγή. 

Όπως είπε η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά γίνεται όλο και πιο ευάλωτη στις αρνητικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, της κλιματικής κρίσης, ενώ προσέθεσε ότι η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί έναν από τους τέσσερις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Οι πρόσφατες επιστημονικές εκθέσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι αν δεν δράσουμε αμέσως, η καταστροφή στην ακεραιότητα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη. Πρέπει να δράσουμε τώρα», επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης ενώ κατέστησε σαφές ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν αυτές οι κλιματικές προκλήσεις είναι μέσω της πολύπλευρης συνεργασίας, μέσω του δομημένου διαλόγου και της ανταλλαγής καλύτερων πρακτικών και γνώσεων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock