Συγκέντρωση και πορεία υπέρ των Παλαιστινίων στο κέντρο της Αθήνας


Συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πορεία προς τις πρεσβείες του Ισραήλ και των ΗΠΑ πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους εν μέσων των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, τονίζοντας ότι «ο λαός μας χρειάζεται την επείγουσα παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ώστε να σταματήσουν οι σφαγές των τελευταίων ημερών».

«Επιδιώκουμε μία δίκαιη λύση που θα επιτρέψει τόσο στους Παλαιστινίους όσο και στους Ισραηλινούς να ζήσουν σε συνθήκες καλής γειτονίας στα κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη τους, βάσει της αρχής της λύσης των δύο κρατών στα σύνορα πριν από το 1967 [σύμφωνα με τη διεθνή συναίνεση και τις αποφάσεις του ΟΗΕ]. Αυτό περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων και το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων βάσει του ψηφίσματος 194 του ΟΗΕ» επισήμανε.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση