ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ!!!!!! ΟΙ “ΕΞΥΠΝΟΙ” ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ “ΕΞΥΠΝΑ” ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ – ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΣΤΙΑΣΗ – ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ


Την ώρα που το τρίτο κύμα «σφυροκοπά» την χώρα και το σύστημα Υγείας ΕΣΥ «πολιορκείται», η κυβέρνηση μαζί με τους λοιμωξιολόγους ψάχνουν την «χρυσή» τομή για την σταδιακή άρση της οικονομίας, με την κούραση των πολιτών να μην βοηθά στον περιορισμό της πανδημίας.

Πρόκειται για μια ομολογία λάθους στον χειρισμό της πανδημίας. Μόνο που αυτό το… λάθος ήταν μοιραίο για τη χώρα και την οικονομία της. Παραμένει άγνωστο πόσοι επιχειρηματίες θα ανοίξουν τα καταστήματά τους μετά το παρατεταμένο λουκέτο.

Την Παρασκευή η επιτροπή των “ειδικών” θα εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση στο σύνολο της χώρας. Θα κάνει αξιολόγηση των μέτρων και θα εξετάσει σε ποια χρειάζονται αλλαγές. Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών και ιδίως την κόπωσή τους ύστερα από ένα έτος μάχης με την πανδημία, θα εξετάσει ποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν. Και αναρωτιόμαστε. Το λοκντάουν του περασμένου Μαρτίου όταν είχαμε 300 κρούσματα πάνω – κάτω, γιατί έγινε;;;;

Ο οδικός χάρτης της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής έχει ως εξής:

Άνοιγμα κομμωτηρίων και υπηρεσιών μανικιούρ – πεντικιούρ στις 22 Μαρτίου
Λιανεμπόριο με click away στις 22 Μαρτίου ή με το SMS στο 13032 από 29 Μαρτίου. Προς συζήτηση βρίσκονται μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.
Πιθανώς η απελευθέρωση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο
Βέβαιη θεωρείται η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο μέχρι τις 9.

Σταδιακά και ως τα τέλη Απριλίου, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα έχει πετύχει το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων.

Εκτός από την αγορά και τα σχολεία (όλων των βαθμίδων), προσβλέπει ότι θα υπάρχουν οι συνθήκες και για το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικό χώρο αλλά και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Τέλος, στο χρονοδιάγραμμα βρίσκεται το άνοιγμα του τουρισμού από τα μέσα Μαΐου, κάτι που βρίσκεται όλο και πιο κοντά μετά και την υιοθέτηση της πρότασης για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Κομισιόν, καθώς και το άνοιγμα της νυχτερινής διασκέδασης και των γυμναστηρίων.

Ευτυχώς που βγήκαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν καταβαράθρωση του Μητσοτάκη και αποφάσισαν να απελευθερώσουν τον κόσμο.

πηγη


loading…

realhosting
loading...

Απάντηση