Κόσμος

Όρμπαν: «Οι Ευρωπαίοι δεν είμαστε αρκετά δυνατοί στρατιωτικά για να μας πάρουν στα σοβαρά οι Ρώσοι»

«Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν είμαστε αρκετά δυνατοί για να μας πάρουν στα σοβαρά οι Ρώσοι. Αυτό είναι ένα παιχνίδι δύναμης. Αυτός είναι πόλεμος», είπε ο Όρμπαν.

Ακόμη τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από την Ουκρανία.

Όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρει ότι η ΕΕ «θα χάσει» τη Σερβία από την Κίνα, εκτός αν αφήσει τη χώρα να ενταχθεί σύντομα στο μπλοκ.

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε το παλιό έργο της διεύρυνσης πριν ξεκινήσουμε τη νέα διεύρυνση με την Ουκρανία. Εάν δεν ενσωματώσουμε τη Σερβία το συντομότερο δυνατό, θα τη χάσουμε» είπε ο Όρμπαν σε συνομιλία με τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σλιούσελ για το European Voices, ένα περιοδικό που εκδίδεται από την Die Presse. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ουκρανία θα πρέπει να είναι ένα ουδέτερο σημείο ασφαλείας μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.

Η Σερβία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ το 2009, αλλά η υποψηφιότητά της σταμάτησε εν μέσω ανησυχιών για την υποχώρηση της δημοκρατίας και τους στενούς δεσμούς της με τη Ρωσία και την Κίνα.

«Η Σερβία έχει άλλες επιλογές. Μόλις σύναψε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Κίνα», είπε ο Όρμπαν, αναφερόμενος στη συμφωνία που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο με τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Σερβίας μετά την ΕΕ.

Ο Όρμπαν απέρριψε επίσης τις προοπτικές του Κιέβου να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή και να ενταχθεί στην ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η Ουκρανία είναι η χώρα να είναι «μια ζώνη ασφαλείας μεταξύ Ρωσίας και Δύσης».

«Αν αυτό δεν λειτουργήσει, η Ουκρανία θα συνεχίσει να χάνει εδάφη. Η Ρωσία θα καταστρέφει την Ουκρανία ξανά και ξανά και ξανά. Η Ρωσία δεν θα δεχτεί ποτέ να έχει στα σύνορά της ένα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ όπως η Ουκρανία», είπε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock