Κόσμος

Ουκρανία – «Αζοφστάλ 2.0»: Το εργοστάσιο Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ, καταφύγιο για 800 αμάχους

Περίπου 800 άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, έχουν καταφύγει σε ένα εργοστάσιο χημικών στο Σεβεροντονέτσκ, όπου μαίνονται οι μάχες μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων εδώ και πολλές ημέρες. Η κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ θα έδινε στον Βλαντιμίρ Πούτιν τον έλεγχο όλου του Λουχάνσκ –της περιοχής που με το Ντονέτσκ, αποτελεί τη βιομηχανική «καρδιά» της Ουκρανίας στο Ντονμπάς– σηματοδοτώντας μια κρίσιμη αλλαγή στο πεδίο της μάχης μετά την απώθηση των δυνάμεών του από το Κίεβο και τη βόρεια Ουκρανία.

«Περίπου 800 πολίτες κατέφυγαν στα υπόγεια του χημικού εργοστασίου Αζότ, ιδιοκτησίας του Ομίλου DF του Ντμίτρο Φίρτας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Λέινι Ντέιβις.

«Μεταξύ των 800 είναι περίπου 200 από τους 3.000 εργαζόμενους στο εργοστάσιο και περίπου 600 κάτοικοι του Σεβεροντονέτσκ», πρόσθεσε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock