888 Συμβασιούχοι: Ο Κορυδαλλός …πρόλαβε τον Πειραιά -Υπέγραψε χθες νέες συμβάσεις | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συμβασιούχοι: Ο Κορυδαλλός …πρόλαβε τον Πειραιά -Υπέγραψε χθες νέες συμβάσεις

Συμβασιούχοι: Ο Κορυδαλλός …πρόλαβε τον Πειραιά -Υπέγραψε χθες νέες συμβάσεις

Υπογράφηκαν, χθες Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, από τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη οι νέες συμβάσεις με τους 33 συμβασιούχους- παρατασιούχους, που υπηρετούσαν στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έως τις 7/6/2017 (ημερομηνία της έκδοσης της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας), προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες της πόλης στο νευραλγικό τομέα της καθαριότητας. Πρόκειται για τον πρώτο δήμο που υπογράφει τις σχετικές συμβάσεις “προλαβαίνοντας” τον Πειραιά αλλά και τη Λάρισα που υπέγραψαν σήμερα και την Πάτρα όπου το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίαζει αύριο.

Η δημοτική αρχή Κορυδαλλού ενεργοποίησε άμεσα την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, και με εισήγηση της και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε τόσο η υπογραφή συμβάσεων, όσο και το αίτημα πλήρωσης 19 κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Ταυτόχρονα, χθες η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου πήρε απόφαση για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των συμβασιούχων- παρατασιούχων στην υπηρεσία καθαριότητας.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο «είναι απαραίτητη η συνδρομή έκτακτου προσωπικού λόγω εξαιρετικών λόγων δημόσιας υγείας, που επιβάλλουν την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη, μέχρι την πλήρωση των οργανικών θέσεων, κάλυψη αντίστοιχων οργανικών αναγκών, οι οποίες δεν είναι εποχικού ή πρόσκαιρου χαρακτήρα και έχει ληφθεί απόφαση για την κάλυψη των ήδη υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία Καθαριότητας του Κορυδαλλού, μιας πόλης 80.000 χιλιάδων κατοίκων, μετά από τις συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού και την απαγόρευση προσλήψεων, διαθέτει σήμερα ως τακτικό προσωπικό, μόνο έντεκα (11) οδηγούς απορριμματοφόρων οχημάτων, δεκατρείς (13) εργάτες καθαριότητας και δεκαπέντε (15) συνοδούς απορριμματοφόρων.

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Οι 25.000 προσλήψεις που αναμένονται το 2019 στο δημόσιο

Οι προσλήψεις τη νέα χρονιά θα ανέλθουν τελικά στις 9.030, διευκρίνισε σε συνέντευξή της στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *