Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συμβασιούχοι: Τρεις στόχοι μετά το τέλος των κινητοποιήσεων -Οι πρώτες ενέργειες

Συμβασιούχοι: Τρεις στόχοι μετά το τέλος των κινητοποιήσεων -Οι πρώτες ενέργειες

Στην εφαρμογή της ρύθμισης Σκουρλέτη από τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια αλλά και την πληρωμή των συμβασιούχων, στρέφουν την προσοχή τους, μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα:

-Πρώτο μέλημα είναι η πληρωμή των συμβασιούχων την ερχόμενη εβδομάδα και γι’ αυτό η ΔΑΣ-ΟΤΑ, έχει ήδη προτείνει 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουλίου, εφόσον έως την Τρίτη δεν έχουν σταλεί οι καταστάσεις μισθοδοσίας τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ). Ως προς αυτό, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αναμένεται η απόφαση του Κλιμακίου του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

-Δεύτερο μέλημα είναι η υπογραφή νέων συμβάσεων των ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων έως 31.3.2017. Εν αναμονή της δημοσίευσης σε ΦΕΚ του νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που περιέχει την επίμαχη ρύθμιση Σκουρλέτη και στη συνέχεια της ερμηνευτικής εγκυκλίου, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, προκειμένου να προχωρήσουν στις νέες συμβάσεις πρέπει να έχουν προχωρήσει έστω και σε ένα αίτημα για μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα.

-Τρίτο μέλημα είναι, τα Δημοτικά Συμβούλια, έως τις 31 Ιουλίου που θέτει ως προθεσμία η ρύθμιση Σκουρλέτη για επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων τους, να λάβουν αποφάσεις για αριθμό μόνιμων προσλήψεων ίσο με αυτό των σημερινών συμβασιούχων. Σχετική προαναγγελία έκανε κατά τις δηλώσεις του μετά την απόφαση για λήξη των κινητοποιήσεων ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας.

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Eρχονται 4.155 νέες προσλήψεις μέσα στο Φθινόπωρο

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένονται να γίνουν συνολικά 4.155 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη